Ołówek na maturze
Ołówek na maturze
Na maturze wczorajszej miałam cyrkiel z ołówkiem i do jednego obliczenia wykorzystałam ten ołówek a następnie poprawiłam długopisem.W mojeje szkole mówiono że to co ołówkiem nie jest po prostu sprawdzane,ale dzisiaj czytałam niektóre wypowiedzi że mogą nie uznać matury za to. czy ktoś może mi odpowiedzieć co zrobią w tej sytuacji?U mnie duzo osób miała zamiar pisac najpierw ołówkiem i nawet nauczyciele o tym wiedzieli i nie mówili że wtedy nasza matura nie będzie sprawdzana.Proszę o odpowiedź.
-
mickimich
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Ołówek na maturze
Ołówek na sali możesz mieć, pisać nim - nie, nam mówili zeby do cyrkla wkładać długopis.
- JakimPL
- Użytkownik

- Podziękował: 43 razy
Ołówek na maturze
Jeśli poprawione długopisem, to chyba nie problemu - bo obliczenia długopisem są? Myślę, że egzaminator będzie się zachowywać tak, jakby treści zapisanych ołówkiem po prostu nie było.
Zasada "jest ołówek - jest 0%" byłaby trochę... nieuzasadniona.
Zasada "jest ołówek - jest 0%" byłaby trochę... nieuzasadniona.
-
Bill Gates
- Użytkownik

Ołówek na maturze
Ja na podstawie robiłem rysunki i oznaczenia ołówkiem bo nikt mi nie powedział. Na przerwie przyszedł dyrektor zaczął coś gadać no i sie dowiedziałem, że ołówkiem nie można. Za to na rozszerzeniu już wszystko długopisem, ale i tak lipnie poszło.
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Ołówek na maturze
Jak mogliście nie wiedzieć, że nie wolno ołówka? Nie rozumiem tego, jest jak byk napisane na stronie CKE co można mieć na maturze i nie ma tam słowa o ołówku. Zakładam, że u Was w szkole nie było żadnego szkolenia na temat matury, prawda? U mnie cały czas się o tym wszystkim trąbiło, o ołówkach, komórkach i innych rzeczach.
-
mickimich
- Użytkownik

Ołówek na maturze
Potwierdzam poprzednika, czytali u nas zasady, pisma z cke no i nauczyciel od matematyki przypominał.
- bossu01
- Użytkownik

Ołówek na maturze
O ołówkach to cały czas również u mnie była gadanina od czasu próbnej matury w listopadzie. Przed egzaminem (znaczy się wczoraj) było pytanie o komórki i o ołówki.
-
Bill Gates
- Użytkownik

Ołówek na maturze
U mnie było szkolenie jakieś ale na tym nie byłem bo na 8 było. O telefonach mówili to wyłączałem, mam nadzieje, że nie będzie źle. A jak będzie to się wkurzę.
-
mickimich
- Użytkownik

Ołówek na maturze
lol, na sali nie możesz POSIADAĆ żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, grozi to unieważnieniem maturyBill Gates pisze: O telefonach mówili to wyłączałem, mam nadzieje, że nie będzie źle.
-
Bill Gates
- Użytkownik

Ołówek na maturze
Zgodnie z obowiązującymi procedurami powinni anulować ci maturę.
Poczytaj dokładnie wszystkie wytyczne na ich stronie.
Ale jesli pisałaś ołowkiem mogą to zinterpretować jako wniesienie na sale egzaminacyjną pomocy nie ujętej w pomocach dopuszczonych.
Ale skoro poprawiłaś nie powinni się czepiać
Poczytaj dokładnie wszystkie wytyczne na ich stronie.
Ale jesli pisałaś ołowkiem mogą to zinterpretować jako wniesienie na sale egzaminacyjną pomocy nie ujętej w pomocach dopuszczonych.
Ale skoro poprawiłaś nie powinni się czepiać
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Ołówek na maturze
I siedziałeś z telefonem i baterią w kieszeni? Wiedz o tym, że jeżeli przypadkiem wypadłoby Ci coś (telefon bez baterii/bateria/razem) to pisałbyś maturę za rok.
-
Bill Gates
- Użytkownik

Ołówek na maturze
No to dobrze, że nie wypadła. Może dlatego nie wiedziałem bo nie chodziłem do szkoły pod koniec roku ale wszystko jest ok. Tylko teraz z tym ołówiek ciekawe jak będzie. Zobaczymy na wynikach.xanowron pisze:I siedziałeś z telefonem i baterią w kieszeni? Wiedz o tym, że jeżeli przypadkiem wypadłoby Ci coś (telefon bez baterii/bateria/razem) to pisałbyś maturę za rok.