witam!! czy orientuje sie ktos czy w tamtym roku ciezko bylo sie dostac na matematyke i na JSEM na UW?? i jakie sa specjalizacje na matematyce??
pozdrawiam
[rekrutacja 2006] JSEM i matematyka na UW?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, o 22:38 przez netara11, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kaarol
- Użytkownik

Jeśli sie nie myle to chyba trzeba było mieć na swiadectwie maturalnym w okolicach 80-90 % z wszystkich maturek, żeby się dostać, jednak głowy sobie nie dam uciąć.
- juzef
- Użytkownik

Na matematyce na UW nie ma czegoś takiego jak "ze wszystkich maturek". Wyniki z matur się przelicza się na punkty, rok temu chcieli w okolicach 70 (tak słyszałem). Jak jest z JSEM, nie mam pojęcia.
a nie orientujesz sie jaki byl w tamtym roku algorytm ptrzyjec??
-
Czesio
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Chyba nawet taki sam jak w tym, próg na matme 73 ptk. wg. przelicznika MIM UW,a na JSEM ok. 81 wg. tegoż samego przelicznika.
-
youzwiak
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Mi odpisali, że na Matematykę UW było ostatecznie 67 pkt. W tym roku jako, że maturka była prostsza może być więcej. Tylko jest jeszcze kwestia, że mniej ludzi przystąpiło do zdawania matmy i może granica dostawalności sie utrzyma> ? Ja matmę mam na 92podst. i 88rozsz. (zgodnie z kluczem- wersja real) ale pozatym zdawałem tylko anglik (ok. 90 i 60) i tylko podstawowy polo ( 70 (?) ) i mam tak około 71 na matematykę UW - granica dostawalności +/- . Jak coś to na UJ liczą samą matmę albo na UAM : ) A później o przeniesienie trza walczyć ; )