AiR oraz Mechatronika na PWr

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Arnold1105
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Arnold1105 »

Witam moje pytanie jest takie czy dałoby rade teoretycznie 'ciągnąć' oba kierunki na raz? bo znam ludzi którzy twierdzą że się da ale prosiłbym o wypowiedz kilku osób dla rzetelniejszego poruszenia tematu;).podobno niektóre przedmioty się powtarzają i ocena się 'przepisuje' z jednego na drugi kierunek...? a nawet jak się powtarza się to wystarczy się raz nauczyć i cacy:D

Prosił bym o opinie na ten temat bo trochę już poczytałem ale mi się wydaje że nikt jeszcze nie poruszał tego wątku a jak tak to przepraszam i prosze o link do tematu:D
Awatar użytkownika
steal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: steal »

Skoro kierunki się pokrywają to pojawia się pytanie: po co? To, że będziesz miał inż. z dwóch pokrewnych kierunków dużo nie daje. Lepiej skupić się na jednym kierunku i ewentualnie chodzić na ciekawe wykłady z drugiego kierunku jako wolny słuchacz.
adelo
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Post autor: adelo »

Warto wybrać sobie jednak studia, które w pełni zapełnią Twój czas jeśli chodzi o naukę, oraz będziesz mieć po nich odpowiedni 'start'.

Zrobienie X liczby kierunków bardzo często mija się z celem, ponieważ jak się potem okazuje są one całkowicie zbędne w życiu.

Jest to jednak dobre rozwiązanie jeśli nie jesteśmy pewni w którym kierunku chcemy dążyć..
Jachu
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 7 razy

Post autor: Jachu »

To nie jest tak, że niektóre przedmioty się pokrywają, tylko prawie wszystkie ( z wielu są ci sami prowadzący i pytania na kołach), a wiec zrobienie obu kierunków nie byłoby większym problemem, ale rzeczywiście nie ma po co.
Mechatronika i AiR różnią się właściwie tylko nazwą i pracodawcy o tym wiedzą. Jak będziesz miał oba to wydaje mi się, że będziesz odbierany jako gość który uczy się dla papierka, a nie jako dobry student/inżynier
ODPOWIEDZ