Wielkopolska Liga Matematyczna
- Wuja Exul
- Użytkownik

Witam!
Konkurs przeznaczony jest dla uczniów wielkopolskich szkół średnich. Zadania rozwiązuje się w domu, następnie przesyła rozwiązania na podany adres.
Zainteresowanych zapraszam na stronę
Życzę powodzenia.
Konkurs przeznaczony jest dla uczniów wielkopolskich szkół średnich. Zadania rozwiązuje się w domu, następnie przesyła rozwiązania na podany adres.
Zainteresowanych zapraszam na stronę
Życzę powodzenia.
- Wuja Exul
- Użytkownik

Zadania są na podanej stronie internetowej, w dziale zadania (przynajmniej u mnie to działa, a u Was?).
- Wuja Exul
- Użytkownik

Na stronie internetowej WLM ukazały się zadania na kwiecień.
Powodzenia.
Powodzenia.
- Wuja Exul
- Użytkownik

Mamy jeszcze trochę prac do sprawdzenia. Postaram się jutro wrzucić ranking na stronę, jeśli nie jutro, to pojutrze będzie na pewno.-- 10 kwi 2010, o 12:13 --Ranking przed chwilą pojawił się na stronie WLM.
2gie było darciowe xD jakos nie miałem czasu robić, 2. i 4. miałem na bank dobrze, 3 mysle ze troche za bardzo opisowo, 1. nie zrobiłem. A wam jak poszło???
-
Pawelpiasek5
- Użytkownik

Witam:) No właśnie trzecie też tak opisowo i obrazkowo zrobiłem:D Pierwsze niby zrobiłem, ale na bank źle:) Wuja Exul, kiedy możemy spodziewać się rozwiązań?
- Wuja Exul
- Użytkownik

Rozwiązania powinny ukazać się około 20-22 kwietnia, do każdego z zadań będzie po kilka sposobów (no, może do A4 będzie jeden tylko). Napiszemy też ile punktów można było otrzymać za częściowe rozwiązanie, w zależności od tego, co się zrobiło. Zostaną też omówione najczęściej popełniane błędy.
Jak widać, jest z tym trochę roboty. Chcemy, żeby każdy mógł sam się przekonać, dlaczego dostał tyle punktów ile dostał.
Postaram się, żeby rozwiązania zadań kwietniowych ukazały się prędzej, razem z rankingiem po serii B. Postaram się, ale nie obiecuję.
Jak widać, jest z tym trochę roboty. Chcemy, żeby każdy mógł sam się przekonać, dlaczego dostał tyle punktów ile dostał.
Postaram się, żeby rozwiązania zadań kwietniowych ukazały się prędzej, razem z rankingiem po serii B. Postaram się, ale nie obiecuję.
-
Pawelpiasek5
- Użytkownik