[rekrutacja 2006] Nasze Przyszłe (!)Kierunki :)
- jayson
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Mapedd, to podobnie, bo na informatyce od października był próg 146 pkt. W tym roku zapewne wzrośnie do 155-160...
Też się na MISMaP wybieram, z tym że chciałbym informatyka i fizyka. Zobaczymy jak to będzie, laureat jest, ale z żadnego z tych przedmiotów. Do tego matura - anglik 96/85, matma 98-100/98-100, fiza 100/100... Może się uda... Jak nie to może sam MIMUW - infa, a w ostateczności MINI na PWneworder pisze:Uniwersytet Warszawski - MiSMaP (matematyka i fizyka), jak nie wyjdzie (chociaż powinno, przy wynikach z matury: matma 100/100, fiza ok. 94/90) - JSIM.
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Eee, bez przesady, z taką maturą mógłbyś być nieprzyjęty tylko, gdyby wszystkie miejsca olimpijczycy pozajmowali, a to nie jest możliwe.
No właśnie taka możliwość istnieje bo na infie tam jest 10 miejsc I jeszcze anglik średnio poszedł, a tutaj jest liczony, bo to taka sama rekrutacja jak na MIMUW...
Jest, jeżeli wybierzesz główny kierunek - informatyka. Wtedy, żeby się dostać, musisz się wcześniej na mimuw na infe dostać, a tam potrzebne 3 przedmioty rozszerzone z matury...
-
kasiek
- Użytkownik

Jeśli chodzi o moją maturkę to około: matma:90/65, fiza:80/60, niemiec:90/70, ale to się jeszcze zobaczy.... . Mam nadzieję, że na budownictwo wystarczy. Bądźmy dobrej myśli.
-
lukaszw1987
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
mam zblizone wyniki do ciebie:) mamy szczescie ze budownictwo nie jest tak popularne jak infa:D rok temu z tym wynikiem bys sie dostała z tych wyników na budownictwo w poznaniu, a w tym roku to zobaczymy:D tez jestem ciekwy jaki bedzie prog przyjmowania:D
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
To tym lepiej, bo z angola mam 100 (olimpiada) .hame pisze:Jest, jeżeli wybierzesz główny kierunek - informatyka. Wtedy, żeby się dostać, musisz się wcześniej na mimuw na infe dostać, a tam potrzebne 3 przedmioty rozszerzone z matury...
- aikon
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
We Wrocławiu w zeszłym roku na budownictwo był próg 180 pkt (118 pkt z rezerwowej), a z tymi wynikami będziesz mieć około 300-320 pkt. Nie masz co sie martwićkasiek pisze:Jeśli chodzi o moją maturkę to około: matma:90/65, fiza:80/60, niemiec:90/70, ale to się jeszcze zobaczy.... . Mam nadzieję, że na budownictwo wystarczy. Bądźmy dobrej myśli.
Gratuluję ale nie wiem czy na matmę jako główny też są takie warunki rekrutacji Ja mam lekkiego farta bo mam laureata OWT (taka mała, niepopularna olimpiada) i na mismapie go uwzględniają... Pozostaje załapać się do tej dziesiątki na infie, co już nie będzie takie proste (spodziewam się dużej konkurencji, a że nie posiadam finału ani z OI ani z OM (jedynie OF) to może być ciężko)neworder pisze:To tym lepiej, bo z angola mam 100 (olimpiada) .
- Arek
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Między JSEM a SGH jest kilka wyraźnych różnic:SGH: finanse i bankowość
albo
UW: JSEM
droga awaryjna: jeszcze nie wymyśliłam (Any suggestions? I beg of you ^^')
1. Na JSEM musisz znacznie lepiej radzić sobie z matmą niż na SGH, ZNACZNIE - czyli na poziomie studenta matematyki (w zdecydowanym przeciwieństwie do SGH).
2. Z drugiej strony na JSEM nie będzie na pierwszych latach w ogóle takich przedmiotów jak prawo, filozofia, socjologia itd. Oczywiście jako ogólnouniwersyteckie - może, ale na JSEM nie ma na to za wiele czasu. Na SGH jak wiadomo, tego typu dzialalności jest sporo.
3. Języki. Wprawdzie nikt nie mówi, że lektoraty na UW są złe czy coś, ale zdecydowanie przewagę i nacisk na umiejętności kładzie tu SGH.
Więc radzę przemyśleć sprawę
- faustus
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
A co myślicie o takich wynikach na UW - informatykę?
Matematyka 100/92.
Angielski 100/91.
Fizyka 100/92.
Wynik liczony sysytemem MIMUW wychodzi mi 94,5(3)%.
Matematyka 100/92.
Angielski 100/91.
Fizyka 100/92.
Wynik liczony sysytemem MIMUW wychodzi mi 94,5(3)%.
- jayson
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
W zasadzie prawie na pewno wystarczy. Ja mam 87-88 % i nawet nie będę składał na UW, ale w Twoim wypadku szanse są bardzo duże.