[matura 2006] - matematyka, jak Wam poszło?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
rObO87
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 38 razy

Post autor: rObO87 »

Pochwalcie się wynikami...

Mi wychodzi mi 80% i 60 %, czyli koniec marzeń o AGH
Ale trudno się mówi...
Za rok matura
hame
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: hame »

Na razie sprawdzając z kluczem nie znalazłem żadnego błędu...
Wychodzi 100%+100% ale to zbyt piękne, by było prawdziwe...
Awatar użytkownika
jayson
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: jayson »

Podstawa 100 %, rozszerzenie 80-84 %

Jak myślicie, na PW na informe wystarczy ? Biorąc z fizy ok. 85/75
rotie
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: rotie »

podstawa: 86%-94% / zależy od egzaminatora
rozszerzona 88%-94% / j.w
przy tym poziomie matury na UJ to chyba ledwo starczy, ale i tak jestem zadowolony z wyników.
I tak z innych względów wybieram Rzeszów, a tu nie powinno być problemów

ps. czy w zad. 18 nie ma błędu w tych nierównościach? uczono mnie, że większa/mniejsza od zera, nie lub równa
corner
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: corner »

Z podstawy zanosi się na okolice 90%. Z rozszerzenia pewnie około 60%. Dokładnie tego nie sprawdzałem.

Ale w oderwaniu od moich (marnych bardzo) wyników... Matura była bardzo prosta. Zarówno podstawa, jak i rozszerzenie. Mogło być gorzej. Ja potraciłem na podstawie, bo nie doczytałem niektórych poleceń (idiota). Na rozszerzeniu nie mam w całości zadania z trapezem, a poza tym pełno błędów rachunkowych oraz brak wielu dziedzin (sic!). Ani w wykresie funkcji, ani w logarytmach... Nic tylko się pociać. Normalnie cieszyłbym się z takich wyników, ale biorąc pod uwagę niski poziom zadań, nie popisałem się...
(Ale jest lepiej niż na polskim, z którego mam wątpliwości czy zdałem )
solarq
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: solarq »

No niestety zawaliłem :/

Z podstawy 92-94%, wszystkie zadania zrobione dobrze, ale niedoczytanie poleceń plus cholernie głupie błędy w obliczeniach dały taki a nie inny wynik...

Z rozszerzenia tez nie jest różowo. Zaledwie 74-80%, niestety policzyłem sobie, że błędy obliczeniowe zabrały mi aż 10%, w pochodnej nie doczytałem, ze trzeba oprocz krawedzi podstawy policzyc jeszcze wysokosc, to znowu zapomnialem o dziedzinie itd. Mialbym spokojnie 85-90% no ale niestety, nerwy chyba zrobiły swoje...

Z angielskiego podstawe mam na 92-96%, rozszerzenie dość marnie bo tylko ok.70-75%. Można było spokojnie dorzucic te 10 procencików wiecej z R ale coz znowu głupie błędy dały znać.

W sumie bede miał 826-840 na 1000 możliwych pkt do zdobycia na krakowskim AGH.

Jak myślicie czy mam szanse na dostanie się na Informatykę bądz Informatykę Stosowaną?! Dodam jeszcze, że jestem finalistą Międzyszkolnych Zawodów Matematycznych. Zgodnie z tym dokumentem ... je_agh.doc
uczelnia daje mi jakieś dodatkwe preferencje na kilka kierunków, w tym Informatykę Stosowaną.

Jak myślicie czy to wystarczy, zeby mnie przyjeli?
Słonetka
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Słonetka »

hej!!

przyznaje podstawa była prosta!! jednak zrobiłam tyle głupich błędów i jest mi tak smutno:(( Zrobiłam wszystkie "najtrudniejsze" zadania a te najprostrze zawalilam... parabole i zbiory!!! no normalnie nie wiem co mi odbiło.Robiłam te zadania jako pierwsze (stresik i te sprawy). A potem stwierdzając, że były takie proste to nie sprawdzałam..Nie róbcie takich pomyłek jak ja,bo to chyba tylko z lenistwa.. Wrrr i jeszcze zadanie z prawdopodobieństwem, choć takie straszne nie było.

Będzie tak:
P 80
R 60

Ehh:( na rozszerzonej aż tak się nie spociłam, myślałam że będą trudniejsze. Zdziwiło mnie tylko, że dali tak dużo sinusoid Ale ogółem z rozszerzonej to jestem zadowolona.Może będzie nawet lepiej.

Pocieszcie mnie chlip chlip.. Myśle o Politechnice Wrocławskiej.. i teraz już nie wiem.. może gdzieś mnie zechcą..
Ale pocieszam się, że to właściwie początek mojej prawdziwej maturki z matmy, studia to dopiero będzie wyzwanie i jeszcze się narobie zadanek i.. dojdę do perfekcji..
Co nie??

Jeszcze fizyka....
Yrch
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Yrch »

Podstawa 90-98% (nie wiem jak mi ocenia jedno zadanie :>)
Rozszerzenie (70-88%) - tu wszystko zalezy od egzaminatora. W sumie zrobilem wszystko oprocz podpunktu b) w zadaniu z trapezem (nie mialem juz miejsca:P) ale w wielu miejscach robilem glupie bledy (typu - policzenie nie tego odcinka w zadaniu z jeziorkiem:>).
maak
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: maak »

Mam pewien problem. Zrąbałem równo zadanie z graniastosłupem o najmniejszym polu. Pokreśliłem, pomazałem aż w okńcu nie było nic widać. W końcu skreśliłem wszystko i rozwiązałem zadanie dobrze w brudnopisie a tam gdzie zadanie powinno być napisałem że zadanie znajduje się w brudnopisie . Wiem że na starej maturze tak można było zrobić, ale czy na nowej wolno mam wątpliwości :/. Nie wiecie jak to jest?? Szkoda by było tych 7 pkt
xmind
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: xmind »

ja tam jestem zadowolony- tylko cholera podst moglem spokojnie walnac na 100% ale na prostym zadaniu z prawdopodobienstwem sie wylozylem... zle omege policzylem (w mianowniku bylo 13!*3! a ja pieknie wszystko zrobilem tylko zapomnialem ze tam bylo 3! a nie 3.).. reszta wszystko dobrze- takze jak egzaminator bedzie upierdliwy to jeszcze upieprzy ze 2 pkt ale nie dopuszczam zeby bylo gozej niz 90 % a z rozszerz to wychodzilo by ze tylko cosinus kata tego z trapezem mi wyszedl inny... tzn pierwiastek z 89 wystapil ale jakies inne liczby byly w jego bliskim sasiedzttwie ;p a reszta by wychodzilo ze wszystko dobrze [ew. jeszcze -1 za to ze napisalem wniosek w indukcji: powolujac sie na zas. ind i 1 i 2 pkt [teza i zal] twierdzenie jest prawdziwe- niestety zapomnialem dodac ze dla n nalezacych do naturalnych dodatnich- ale w sumie na samej gorze napisalem taka wlasnie dziedzine....dodatkowo jeszcze w zadaniu tym banalnym z y=sin2x... wpodpkt b/ napisalem ze sin2x ma byc rozne od 0 ale niestety zapomnialem napisac dla jakich to x.... alle na wykresie zaznaczalem otwarte koleczka, zbior tez podalem z otwartymi nawiasami....]- no i tez w zaleznosci od tego jak egzaminator bedzie upierdliwy ale powyzej 90% byc... matma mnie podbudowala 17 maja fizyka... tego sie juz bardziej boje- ale jakos to bedzie a gdzie sie wybieracie na studia?
weren87
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: weren87 »

w sumie nie jest zle.. podstawowy bedzie 98% bo w zadaniu z ciagiem napisalem ze q jest 3/2 a nie napisalem -3/2 ... a rozszerzony to tak ok 84%-90% myslicie ze na agh gdzies mnie wezmą? ..
Yrch
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Yrch »

weren87 pisze: myslicie ze na agh gdzies mnie wezmą? ..
To zalezy na jaki kierunek, na AGH nie biora tylko maty na wiekszosc kierunkow z tego co wiem. Ja w kazdym badz razie boje sie ze z wynikiem 9x%p + 7x-8x%r z maty i 9x%p + 7x%-8x%r z angola nie dostane sie na infe badz to na PS badz na AGH :/ Heh trzeba bylo sie skupic bardziej na tym rozszerzeniu dzis :>
weren87
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: weren87 »

na agh jest do wszystkiego (poza 1 kierunkiem) potrzebny tylko jezyk i jeden przedmiot.. na duzo wydzialow i kierunkow- matematyka albo fizyka... wiec J+4xM ... maxymalnie 200+4x200=1000 ... ja licze na minimum 850/1000pkt .. max 890/1000p
Awatar użytkownika
madzia
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: madzia »

jesli nie zapomnialam jakis glupot - podst 98% rozsz 9x% a na AGH ponad 900 pkt : )
xmind
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: xmind »

no ja wlasnie tez agh [ponad 900pkt mam spokojnie] no i jeszcze rozwazam politechnike wroclawska
a kierunek to caly czas sie wacham miedzy automatyka i robotyka a telekomunikacja
Zablokowany