[LXI OM] I etap
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
O Kasia, chyba się dawno nie wypowiadałaś w tym dziale. Jak tam Twoja śpiewająca klawiatura xD?
Co by nie spamować... Obraziła się i niestety nie śpiewa. K.
Hmmm... Mam 2 warny, więc lepiej by było coś jednak napisać na temat. Może...
OM już za 5 dni! Strach się bać, strach się bać!! Przygotowania pełną parą? Pamiętają, aby nie tykać matmy na ~2 dni przez II etapem?
Co by nie spamować... Obraziła się i niestety nie śpiewa. K.
Hmmm... Mam 2 warny, więc lepiej by było coś jednak napisać na temat. Może...
OM już za 5 dni! Strach się bać, strach się bać!! Przygotowania pełną parą? Pamiętają, aby nie tykać matmy na ~2 dni przez II etapem?
- LostLukas
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[LXI OM] I etap
Mam pytanie do bywalców OM (lub lepiej ode mnie zorientowanych ):
Co zawierają tablice udostępnione w drugim etapie przez komitet?
-
Potekk
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
[LXI OM] I etap
chyba to są zwykłe tablice maturalne
Czy są jakieś wymagania odnośnie stroju? Domyślam się, że w dresie nie wypada przyjść, ale nie wiem czy w garniaku to nie przesada.
Ja bd katował do samego końcaSwistak pisze:Pamiętają, aby nie tykać matmy na ~2 dni przez II etapem?
Czy są jakieś wymagania odnośnie stroju? Domyślam się, że w dresie nie wypada przyjść, ale nie wiem czy w garniaku to nie przesada.
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
[LXI OM] I etap
Potekk, 2 dni odpoczynku jest wymagane, bo musisz mieć siły na 10 godzin czystej rozkminy. Jak będziesz męczył do ostatniego dnia, możesz po prostu opaść z sił.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
W miarę popularne na konkursach matematycznych są stylowe koszule w kolorze zielonym tzw. "na Ciamolka".
A tak na poważnie, to załóż co chcesz. Jak ci wygodnie w garniaczku, to załóż garniaczek, a jak w samych majtasach, to załóż same majtki. Who cares?
Z tymi 2 dniami odpoczynku mówię na 200% poważnie. Absolutnie nie opłaca się kminić na dzień przed zawodami.
A co do tablic maturalnych, to nic ciekawego tam nie znajdziesz. Jednak jak wiadomo matematyka polega przede wszystkim na myśleniu! Jedynie jej niewielki ułamek, to znajomość jakichś wzorków. Jednak, gdybyś zapomniał wzoru na pole kwadratu, to nikt nie będzie miał Ci tego za złe i będziesz mógł się wesprzeć takimi to tablicami.
A tak na poważnie, to załóż co chcesz. Jak ci wygodnie w garniaczku, to załóż garniaczek, a jak w samych majtasach, to załóż same majtki. Who cares?
Z tymi 2 dniami odpoczynku mówię na 200% poważnie. Absolutnie nie opłaca się kminić na dzień przed zawodami.
A co do tablic maturalnych, to nic ciekawego tam nie znajdziesz. Jednak jak wiadomo matematyka polega przede wszystkim na myśleniu! Jedynie jej niewielki ułamek, to znajomość jakichś wzorków. Jednak, gdybyś zapomniał wzoru na pole kwadratu, to nikt nie będzie miał Ci tego za złe i będziesz mógł się wesprzeć takimi to tablicami.
-
Jamesxn
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Patrząc na czas pisania nasunęło mi się pewne pytanie. Piszemy 5h bez przerwy? Moje obliczenia wykazały, że na jednego człowieka przypada średnio jeden pęcherz....
[LXI OM] I etap
Jakby to była prywatna rozmowa, to bym inaczej powiedział. W tym tablicach nic takiego nie ma, bo to są tablice maturalne.LostLukas pisze:Mam pytanie do bywalców OM (lub lepiej ode mnie zorientowanych ):
To zależy, jak wcześnie człowiek zaczął się przygotowywać do konkursu. PO dostatecznie długich przygotowaniach na pewno ostatni dzień przed pisaniem trzeba odpuścić i zająć się czymś przyjemnym, dla mnie - odśnieżanie. Na dwa dni przed to IMO już tylko coś sobie przeglądnąć, zerknąć do notatek, do listy z twierdzeniami i takie tam drobnostki.Potekk pisze:Ja bd katował do samego końcaSwistak pisze:Pamiętają, aby nie tykać matmy na ~2 dni przez II etapem?
Ja będę pisał w tym, w czym chodzę na co dzień. Garnitur zostaw na maturę, a dres - wtedy i tylko wtedy gdy jesteś zapalonym kibicem.
Ja trenuję przed OM. Siedzę przed kompem i trzymam mocz do oporu. Powiększyłem sobie pęcherz o jakieś 200 ml - nawet taki szczegół może mieć znaczenieJamesxn pisze:Patrząc na czas pisania nasunęło mi się pewne pytanie. Piszemy 5h bez przerwy? Moje obliczenia wykazały, że na jednego człowieka przypada średnio jeden pęcherz....
A tak na poważnie - po pierwszych dwóch godzinach będzie można wyjść z sali do toalety. Więc dwie godziny musisz wytrzymać, ale potem już spokojnie...
- emator2
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
[LXI OM] I etap
A jakiś sygnał z lubelskiego? W regulaminie jest napisane, że 10 dni przed drugim etapem powinny być już wszystkie informacje na stronie. Może schizma wpłynęła na to opóźnienie organizacyjne, ale zostały już niecałe 64 godziny.Pojawiły się szczegółowe informacje na temat zawodów II stopnia w większości okręgów (gdański, katowicki, krakowski, łódzki, poznański, rzeszowski, szczeciński, wrocławski).
-
*Kasia
- Użytkownik

- Podziękował: 62 razy
[LXI OM] I etap
emator2, podejrzewam, że nic się nie zmieniło w stosunku do lat poprzednich, czyli piszemy w sali numer 1 w Instytucie Matematyki UMCS, ale i tak można się dowiedzieć, jak się pójdzie rejestrować przed zawodami - a odnośnie tego informacja jest od dawna (u mnie przynajmniej do szkoły wpłynęła).
- emator2
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
[LXI OM] I etap
Eee... rejestrować? Pierwszy raz startuję i nie bardzo wiem, o co w tym chodzi. Może ktoś mógłby wyjaśnić?*Kasia pisze:emator2, (...) ale i tak można się dowiedzieć, jak się pójdzie rejestrować przed zawodami - a odnośnie tego informacja jest od dawna (u mnie przynajmniej do szkoły wpłynęła).