Kiełbasa w 3 miesiące?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
karol123
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 102 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: karol123 »

Hej , do matury 3 miesiące i warto by było zacząc coś w tym kierunku robic
da się w stanie w 3 miesiące obrócic zbiór zadań Kiełbasy z 2005r???
dodatkowo mam książkę A.Cewe na rok 2010.. starczy na to czasu?
fivi91
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 36 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: fivi91 »

W dokładnie 3 miesiące przerobiłam dość gruntownie część I i II Kiełbasy, tylko wydanie 2009. Najwyżej ominiesz niepotrzebne tematy (prócz pochodnych wypadają ci równania i nierówności wykładnicze i logarytmiczne - więc już o tyle masz mniej). Przeczytaj dobrze informator i poodznaczaj sobie rzeczy których jesteś pewien, że nie będzie. Masz za mało czasu na "marnowanie" go.

Ale żeby nie było tak maślanie to dodam, że robiłam (choć po prawdzie także troche zadań z zakresu podstawowego) po kilka godzin dziennie, ok.200 zadań tygodniowo. Więc jak się uprzesz to da się, tylko musisz sie mocno zawziąć, czego Ci życzę

Trzymam kciuki!
Grzechu1616
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: Grzechu1616 »

W informatorze są przecież równania logarytmiczne dla poz. rozsz., np zad 12. s21 ... tor_10.pdf
fivi91
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 36 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: fivi91 »

Hmm.. faktycznie jest, dziwne że w spisie nic nie napisali. Zwracam honor
mko13
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: mko13 »

Grzechu1616 pisze:W informatorze są przecież równania logarytmiczne dla poz. rozsz., np zad 12. s21 ... tor_10.pdf
Zad 12 na stronie 21? Tam nie ma zadania 12. W którym miejscu są równania logarytmiczne?
Aha.. już znalazłem na stronie 23. Ale to jest równanie, które rozwiązuje się korzystając z definicji.
Awatar użytkownika
steal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: steal »

Proponuję zostawić troszkę czasu przed samą maturą, może 1,5 tygodnia, aby móc jeszcze raz bardzo pobieżnie przerobić po kilka reprezentatywnych zadań z każdego działu (bo mając tak skondensowaną dawkę wiedzy możesz pozapominać to czego się uczyłeś na samym początku).
Kefas
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: Kefas »

Ja zacząłem przerabiać Kiełbaskę na ostro (jak to brzmi ) w listopadzie i powiem Ci, że ciężko Ci będzie przerobić te zbiory bez omijania sporej ilości zadań. Teoretycznie czasu Ci starczy, pytanie tylko jak to będzie z tym przyłożeniem się do nauki, bo zazwyczaj to jest tak, że nie do końca wychodzi tak jak się zakładało...
Z podstawowych rób tylko te, które mogłyby w Twojej opinii stanowić problem, a rozszerzone polecam wszystkie Powodzenia!
Grzechu1616
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: Grzechu1616 »

No tak pomieszały mi się strony, a od siebie dodam, że Kiełbasę robię od sierpnia no i na początku leciałem wszyściutko aż do wielomianów, a teraz to tylko te zadania, które są na czerwono, między czasie zrobiłem arkusze pazdro i myślę, że jakoś to będzie. Teraz czas, aby się przyłożyć bardziej do fizyki
matma17
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: matma17 »

Z tego co widzę to co roku wychodzi nowy zbiór zadań A. Kiełbasy. Czym one się różnią? Czy w każdym zbiorze sa inne zadania, czy tylko niektóre się zmieniają zgodznie z wymaganiami cke??
Kefas
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: Kefas »

Każdy zbiór jest na ogół dostosowany do wymagań egzaminacyjnych matury, do której ma przygotować, aczkolwiek zazwyczaj jest tak, że zakres materiału "na wszelki wypadek" uwzględnia również zagadnienia, które obowiązywały rok wcześniej. Zazwyczaj wycinają parę co trudniejszych zadań i zmieniają nieco ich kolejność, więc w praktyce różnice między sąsiednimi rocznikami są minimalne. Co innego, gdyby porównać zbiór np. z 2005 roku i tegoroczny...
Pozdrawiam.
Spy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 18 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: Spy »

zbior kielbasy mozesz i w tydzien przerobisz jezeli masz ochote sie czegos nauczyc
swego czasu przed matura tak mi sie spodobal ten zbior ze w 3 tygodnie przerobilem 2 zbiory, ale tylko zakres podstawowy, w miedzyczasie takze robilem zadania z innych ksiazek + lekcje
matma17
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: matma17 »

W jaki sposób wy rozwiązujecie zadania, po kolei z jednego działu potem z drugiego? czy losowo kilka zadanek z tego dizału kilka z innego??
Ostatnio zmieniony 24 lut 2010, o 11:01 przez matma17, łącznie zmieniany 1 raz.
Spy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 18 razy

Kiełbasa w 3 miesiące?

Post autor: Spy »

na poczatku mniej wiecje pokolei, te pierwsze zadania zazwyczaj sa latwe bardzo wiec mozna je ominac, a przed matura kiedy masz malo czasu to losowo albo te ktore ci sprawily najwiekszy problem
ODPOWIEDZ