Udowodnij z aksjomatów
\(\displaystyle{ \exists_{x} (p(x) \Rightarrow q(x))\Rightarrow ( \exists_{x}p(x) \Rightarrow \exists_{x}q(x)}\)
Udowodnij z aksjomatów
Udowodnij z aksjomatów
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, o 13:59 przez 1122, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zordon
- Użytkownik

- Podziękował: 75 razy
Udowodnij z aksjomatów
Chodzi mi o to, jaką formalizację dowodu przyjmujemy: klasyczną (jak na wikipedii: ... rz%C4%99du), system dowodów założeniowych, czy jakąś inną?
Twój pierwszy post jest teraz nieczytelny, poprawiłem go wcześniej, a Ty ponownie "poprawiłaś" ale na to co jest teraz...
Twój pierwszy post jest teraz nieczytelny, poprawiłem go wcześniej, a Ty ponownie "poprawiłaś" ale na to co jest teraz...
Udowodnij z aksjomatów
chodzi o klasyczną ,
wiem, że mój post jest nieczytelny, ale nie iwem jak go edytować by był poprawny,
i być może zmieniłeś wersje na poprawną, ale ja tego nie zauważyłam bo w między czasie go edytowałam, a ponieważ nie udało mi się go poprawnie zapisać zostawiłam tak jak był, prawdopodobnie, nieświadomie zmieniając poprawną wersje
wiem, że mój post jest nieczytelny, ale nie iwem jak go edytować by był poprawny,
i być może zmieniłeś wersje na poprawną, ale ja tego nie zauważyłam bo w między czasie go edytowałam, a ponieważ nie udało mi się go poprawnie zapisać zostawiłam tak jak był, prawdopodobnie, nieświadomie zmieniając poprawną wersje