w 1,5 miesiąca analiza

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o studiowaniu: co wybrać? jakie są warunki przyjęć? życie studenckie? Zajrzyjcie tutaj!
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 104 razy

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: marcin2447 »

jestem w IILO i niemam w programie całek zespolonych itd i tu własnie moje pytane czy da się przeobic analize w 1,5 miesiąca(już po maturze) ogólnie te żeczy które są na samym początku studiów uważane za podstawy które niektórzy mają w liceum jesli chodzi o ambicje to mam na celu matematyke rozszeżoną na ok 95% zdac.
Awatar użytkownika
jerzozwierz
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 8 razy

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: jerzozwierz »

Wiesz, na Twoim miejscu to bym się bardziej bał o j. polski...
miodzio1988

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: miodzio1988 »

Ojej....jakie babole....
W LO prawie nikt nie ma całek i liczb zespolonych więc nie masz co się bac. Na uczelni na pewno będziesz miał zajęcia wyrownawcze(+te normalne ) więc lepiej się ucz do matury z polskiego...
Awatar użytkownika
steal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: steal »

A to całki zespolone są podstawą na początku studiów? Nie wiedziałem =P
Całek możesz nauczyć się w trakcie roku szkolnego, w książce Krysickiego i Włodarskiego jest to przystępnie wytłumaczone.
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik

w 1,5 miesiąca analiza

jeśli chodzi o błędy to mam dyslekcje i nie zwracam na nie zbyt dużej uwagi, o danie rady zbytnio się nie martwię tylko chodzi mi o ocenę 4.5 lub 5 na politechnice a od razu nie wiem czy to wszystko ogarnę
Mayom
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: Mayom »

marcin2447 pisze:jeśli chodzi o błędy to mam dyslekcje i nie zwracam na nie zbyt dużej uwagi,
Dysleksja dysleksją, ale pisząc na forum komunikujesz się z innymi, których to razi w oczy. Dzisiejsza technika oferuje wiele różnych uproszczeń, np. słowniki ortograficzne.
miodzio1988

w 1,5 miesiąca analiza

marcin2447 pisze:jeśli chodzi o błędy to mam dyslekcje i nie zwracam na nie zbyt dużej uwagi, o danie rady zbytnio się nie martwię tylko chodzi mi o ocenę 4.5 lub 5 na politechnice a od razu nie wiem czy to wszystko ogarnę
To nie zwracasz uwagi na błędy czy jestes chory i walczysz z chorobą? Bo to jest jednak różnica. Jesli nie potrafisz ogarnąć prostych zasad gramatyki to raczej na polibudzie ( zalezy ktorej i na jakim kierunku) nie masz szans na swietne oceny. Bo tutaj prezentujesz raczej postawę pospolitego lenia .
Chcesz się nauczyć całek i liczb zespolonych? Wejdz do odpowiednich działow na naszym forum i zacznij się tego uczyc. Proste, nie? A jak chcesz pocwiczyc to kup sobie jakiegos SKoczylasa i wszystkiego się nauczysz.
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik

w 1,5 miesiąca analiza

w gimnazjum i podstawówce ortografie sobie że tak powiem olewałem i pod koniec gim załatwiłem sobie dyslekcje, ale to niema nic do żeczy bo mój brat miał taką samą sytuacje a aktualnie jest na trzech kierunkach na politechnice, na których 2 ma stypedium naukowe a 3 w tym roku rozpoczął.A jeśli jakiś liter zapominam jest to przyczyna mojej klawiatury bo nie wszystkie przyciski łączą.
miodzio1988

w 1,5 miesiąca analiza

No na administracji czu jakimś tam zarządzaniu nie jest cięzko mieć stypendium naukowe akurat;] Tak na przyszlość RZeczy się pisze ( tutaj tez Ci przyciski się nie łączą? ) To zapytaj się brata jaki jest jego sposob na matme (bo na polibudzie musial on miec matmę, nie? ) i już.
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik

w 1,5 miesiąca analiza

studiuje na politechnice lotnictwo,Budownictwo i Informatykę i aktualnie 2 miesiące nie mam z nim kontaktu i dlatego się pytam.
miodzio1988

w 1,5 miesiąca analiza

To ci powiedziałem już. Odpowiednie ksiązki do ręki +nasze forum i spokojnie się wszystkiego nauczysz . I tyle.
wbb
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 73 razy

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: wbb »

marcin2447 pisze:jest na trzech kierunkach na politechnice
Dobrze, że nie na dziesięciu.
Justynaa
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

w 1,5 miesiąca analiza

Post autor: Justynaa »

No ja to nie wiem jak sie tego masz nauczyć, bo te liczby zespolone to ogólnie tragedia, ale zapytam mojego wójka który jest na 13 kierunkach na wszystkich Politechnikach w Polsce to pewnie będzie wiedział, bo On się zna na "żeczy" !
ODPOWIEDZ