[rekrutacja 2006] Spodziewany poziom rekrutacji.
-
eja bongo
Wie ktoś może w jakich granicach trzeba mieć wynik z matury aby się na inf na UW dostać??
- Arek
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Jeżeli chodzi o Uniwersytet Warszawski najlepiej ok 85 - 90% (rozszerzonej, podstawową lepiej napisać na wyższy wynik).
- Siledhel
- Użytkownik

A Orientuje się ktoś, chociaż trochę?
A, jeszcze się tak zpaytam: jest jakaś realna szansa dostać się na jakąkolwiek politechnikę nie zdając fizyki na maturze, ani nie uczestnicząc w żadnej olimpiadzie itp.?
Do poniższego: Raczej nie pisze nigdzie jak dobrze trzeba zdać maturę, aby mieć szanse na dostanie się...
A, jeszcze się tak zpaytam: jest jakaś realna szansa dostać się na jakąkolwiek politechnikę nie zdając fizyki na maturze, ani nie uczestnicząc w żadnej olimpiadzie itp.?
Do poniższego: Raczej nie pisze nigdzie jak dobrze trzeba zdać maturę, aby mieć szanse na dostanie się...
Ostatnio zmieniony 26 gru 2005, o 12:14 przez Siledhel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maniek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
100%
,a wogle to na każdej uczelni jest wypisane ile co i jak więc chyba nie potrzebne jest takie pytanie.
Nie musisz zdawać fizyki, wystarczy że zdasz matmę na R, a jesli zdasz fizę to tylko + na dla Ciebie.
,a wogle to na każdej uczelni jest wypisane ile co i jak więc chyba nie potrzebne jest takie pytanie.
Nie musisz zdawać fizyki, wystarczy że zdasz matmę na R, a jesli zdasz fizę to tylko + na dla Ciebie.
-
stivenman
- Użytkownik

Co do tej politechniki to pewnie ze mozna sie dostac bez uczestniczenia w zadnej olimpiadzie. Sytuacja jest znacznie gorsza gdy nie zdaje sie fizyki. Moj kumpel zdal matematyke i fizyke dostyc slabo bo na 50% podst i 30% rozszerzona oba przedmioty i jest w poznaniu na politechnice. Inni koledz (jest ich duzo) zdalo tylko matematyke ale zato bdb i sie nie dostali. Strata z niezdawania przedmiotu jest tak duza ze cizko ja odrobic
ALe nie da sie ukryc ze fizyka to srasznie trudny przedmiot:((
ALe nie da sie ukryc ze fizyka to srasznie trudny przedmiot:((
- Zlodiej
- Użytkownik

Kilka osób z mojej klasy nie miało pięknych wyników matury z matematyki i z fizyki (średio), jedna z nich miała nawet matme z rozszerzonego na 10%, a udało się dostać na PW i WAT. Tyle, że wy to juz nie króliki doswiadczalne ... Uwazam, że warto wziąć fizyke jeżeli tego wymaga rekrutacja, a tym bardziej jeżeli jest to politechnika. To takie małe przygotowanie przed tym co się bedzie działo odrazu na starcie ...
Chciałbym tylko podkreślić, że są różne wydziały na tej i na tej uczelni [różnie z tą rekrutacją] Ja miałem z P 94 z R 92 z matmy i z fizy 65 (na egzaminie wstepnym z PW) i się dostałem (Wydział EiTi). Gorzej za to jest teraz..... zasuwamy z matmą ostro.
Apropo fizy.... jak ktoś myśli nie pisać matury z fizki a za to pisać egzamin na uczelni (np: PW) to szczerze odradzam. Egzamin na PW był bardzo trudny w porównaniu z maturą...
Apropo fizy.... jak ktoś myśli nie pisać matury z fizki a za to pisać egzamin na uczelni (np: PW) to szczerze odradzam. Egzamin na PW był bardzo trudny w porównaniu z maturą...
Hmm.... co do tego to bym sie nie do konca zgodzil. Egzamin na PW byl inny poprostu- matura teoretyczna i to bardzo teoretyczna, a egzamin byl zdecydowanie na rozwiazywanie zadan nakierowany (zreszta jak co roku). Czy trudniejszy czy latwiejszy?- slyszalem rozne opinie, a wszystko zalezy od tego do czego jestes bardziej przygotowany(a). Czy masz szersze pojecie o teorii i radzisz sobie z zadaniami, czy moze umiesz szybko i skutecznie rozwiazywac zadania popierajac je tylko niezbedna dawka opisu teoretycznego. Zreszta uwazam, ze egazmin na PW jest bardziej przewidywalny- ukladaja go ludzie, ktorzy wiedza, co czlowiek ma umiec zanim dostanie sie na uczelnie i do tego zadanka te sa w zbiorze wydanym przez PW. A mature ukladaja ludzie, ktorzy nie zawsze pokazuja umiejetnosc logicznego myslenia i przez to trafiaja sie zadania kompletnie chybione lub z bledami wrecz. Podsumowujac- co kto lubi, ale fakt faktem, ze do egzaminu lepiej byc przygotowanym ;]
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Wie może ktoś z Was (np. MIMUW-owców), jak było w ubiegłym roku z przyjmowalnością na MISMAP UW (matematyka/fizyka), w sensie potrzebnej ilości punktów?
-
ozon
- Użytkownik

A jest tu ktoś z Poznania? i może cokolwiek powiedzieć o: AE, politechnice i wydzile Fizyki na UAM?
narazie byłem na drzwiach otwartych na AE i jedyne czego konkretnego sie dowiedziałem to że "jest fajnie" co powtarzał mi chyba każdy napotkany student.
za tydzień ide na polibude. Narazie nic konkretnego nie wiem.
narazie byłem na drzwiach otwartych na AE i jedyne czego konkretnego sie dowiedziałem to że "jest fajnie" co powtarzał mi chyba każdy napotkany student.
za tydzień ide na polibude. Narazie nic konkretnego nie wiem.
-
jh
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
AE: zaskakująco dużo, z tego co mówili na drzwiach otwartych to średni wynik z matury musi oscylować ok. 80%A jest tu ktoś z Poznania? i może cokolwiek powiedzieć o: AE, politechnice i wydzile Fizyki na UAM?
Polibuda: zależy od wydziału, najtrudniej jest na takich kierunkach jak infa, automatyka, telekomunikacja, architektura ale są też takie na które biorą prawie wszystkich; konkretnych liczb nie znam, ale zwróć uwagę na zmienione zasady kwalifikacji: na takcih kierunkach jak informatyka fiza prawie w ogóle się nie liczy w porównaniu z matmą (swoją drogą to zajebisty motyw z tym zmienianiem kryteriów na 2 miechy przed maturą)
UAM: zdaj maturę i będzie git
- jayson
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Słuchajcie, a jak to w końcu jest z informatyką na uczelniach warszawskich ? Słyszę sprzeczne opinie. Jedni mówią, że na PW rok temu przyjmowali (w I turze) od około 140 pkt./200, inni z kolei mówią o zaledwie 110-120... A jak z kolei sytuacja przedstawia się na UW ? Liczna chętnych trochę mnie przeraża, czy wynik z matury rozszerzonej w granicach 80-85 % z matmy i 75-80 % z fizy pozwalałby liczyć na indeks ?