na jakie studia iść żeby fajnie po tym żyć
- squash
- Użytkownik

- Podziękował: 41 razy
Mam problem, w tym roku matura i ok, mam przedmioty standard + matma rozszerzona ale tak się zastanawiam co po tym. Czy trzymać się przy tym żeby iść na czystą matmę i na pedagogikę czy szukać czegoś innego. Jakoś nie czuję się przekonany do tego. Jeśli uda się zdobyć jakiś tytuł to chciałbym zarabiać normalne pieniądze, żeby już żyć jakoś w miarę i pytanie czy macie jakieś patent, na co się szkolić?
-
miodzio1988
Coś mało tych przedmiotow, ale jak planujesz czystą matmę to moze się dostaniesz (zalezy na jaką uczelnie). A po matmie jest duzo roboty. Nawet jak Ci w zyciu nie wyjdzie to bedziesz mogl dawac same korki, a z tego już mozna bardzo dobrze zyc (patrz np Ja )
- squash
- Użytkownik

podoba mi się dochód nieopodatkowany, bo w PL to jest chyba najlepsze co może spotkać patrząc na ilość płaconych podatków;p dlaczego nie szukasz pracy ;p tzn ilość przedmiotów stąd że nie wiem czy jest sens brać np geografię skoro nie będzie potrzebna
a masz na oku jakieś uczelnie które są warte uwagi? mam w planie politechnikę rzeszowską, sam nie wiem czy dobrze planuje
a masz na oku jakieś uczelnie które są warte uwagi? mam w planie politechnikę rzeszowską, sam nie wiem czy dobrze planuje
-
miodzio1988
Ja nie szukam pracy bo na pracę czasu nie mam. Ale jak ma się glowę na karku to spokojnie mozna znalezc pracę i bez studiow. Studia jedynie polepszają poziom tej pracy.
Ja polecam oczywiscie PW, ale to musisz sam wybrac na jaka uczelnie chcesz isc. Poczytaj o tym i sam wybierz.
Ja polecam oczywiscie PW, ale to musisz sam wybrac na jaka uczelnie chcesz isc. Poczytaj o tym i sam wybierz.
- squash
- Użytkownik

zgadza się, wiadomo że najlepszy pomysł - biznes - pracownicy = wolny czas i kasa sama się robi. Ale póki co nie mam dobrego planu i chciałbym się w matematyce realizować, a jako bardzo mocne hobby mam muzykę i jeśli się uda to w tym coś będę robić ale chciałbym mieć wykształcenie (wiadomo dzieci będą później wiedzieć że ojciec ma jakiegoś mgr i nie będą pyskować że się tata nie uczył;p) biorę pod uwagę PR i PK (niestacjonarne) na czystą matmę i później jakąś specjalność wybrać. Muszę jeszcze się zastanowić i mature zdać zadowalająco