Rekrutacja UW>SGGW>PW etc. informatyka

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
pokerstar45
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 18 razy

Post autor: pokerstar45 »

Witam, pytanie jakie zadam może wydawać się trochę bezsensowne, żeby nie powiedzieć głupie. Jednak całkiem ważne, bo nie mogłem zasnąć :) Chcę się upewnić. Jeżeli hipotetycznie zamierzam zdawać matematykę rozsz. i geografię rozsz. to jak przeliczane są te przedmioty na UW MiNi czy EiTi (nieważne byleby informatyka) lub SGGW, PW (tu geografia się nie liczy, ale załóżmy że zdaje fizykę ?) .Chciałbym dowiedzieć się jakim wzorem przeliczane są przedmioty na uczelniach Warszawskich na kierunkach 'czysto informatycznych'. Czy geografia jako drugi przedmiot będzie sumowana z matematyką czy wybiera się przedmiot lepiej zdany, a co z tego wynika lepiej przysiąść do majcy :) Proszę nie sypać adresami rekrutacji uczelni bo przęglądałem je...

Nie wiem czy z samą matura z matematyki nie będzie za ciężko dostać się, gdy inni będą mieli doliczany drugi przedmiot.

DANKE SZYN :)
szablewskil
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 14 razy

Post autor: szablewskil »

Na PW bez drugiego przedmiotu (fizyka, informatyka) raczej nie masz szans na infe
pokerstar45
Użytkownik
Użytkownik

Rozumiem, a jak przedstawia się sytuacja na sławnym SGGW ? szukam przelicznika punktów rekrutacyjnych na stronie, ale jakoś mi się nie udaje.

Z tego wynika tylko że matematyka, jednak nadal nie ma przelicznika, czy ktoś mógłby mi objaśnić sprawę ? ;>

Edit: Czy z samą matematyką rozsz. jest szansa dostania się na UW informatykę (mini czy eiti bez różnicy) ? Zakładając że dokladam do tego wysoko zdany język obcy ?
bixos
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 13 razy

Post autor: bixos »

Z tego co pisze w informatorze UW to matematyka rozszerzona moze byc brana jako ten dodatkowy przedmiot
pokerstar45
Użytkownik
Użytkownik

Znaczy że będzie podwójnie naliczana ? Zauważyłem to, ale nie ma żadnych odnośników o co tak na prawdę chodzi.

Jeżeli ktoś ze studentów UW mógłby coś poradzić, oczywiście nie zacznę sie teraz uczyć do matury z informatyki czy fizyki. Jednak waham się nadal nad geografią.

Czy śr. arytmetyczna ~85% z matury z mat. rozsz. i jęz. na rosz. (tu oczywiście gdybam i biorę pod uwagę tylko te dwa przedmioty, bez dodatkowego) umożliwiała kiedyś dostanie się na wydział informatyki UW ?
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Post autor: Dumel »

pokerstar45 pisze: Czy z samą matematyką rozsz. jest szansa dostania się na UW informatykę (mini czy eiti bez różnicy) ?
mini i eiti to wydziały PW a nie UW. radze Ci wgłębić się w różnice między wydziałami, bo warto wiedzieć na co sie idzie a informatyka informatyce nie równa
pokerstar45
Użytkownik
Użytkownik

Dumel, to tylko taka przymiarka, gdybanie. Nie wiem czy matura pójdzie tak dobrze że będę mógł spokojnie składać 'papiery' na takie uczelnie. Chodzi tylko o ostateczne ukierunkowanie swoich wyborów :)

Pytanie zadane w poprzedniej wypowiedzi nadal aktualne.
ODPOWIEDZ