Zamiast
\(\displaystyle{ a(n)}\) dałbym
\(\displaystyle{ n}\). Pętla powinna wracać przed blok wczytywania liczby(ew. do tego właśnie bloku), a nie za niego, wczytywanie liczby jest przecież w pętli. Mam też uwagę do bloków z incjalizacją i inkrementacją zmiennej
\(\displaystyle{ i}\).
Jeśli zamieściłaś je tam bo chciałaś pokazać, że to pętla
\(\displaystyle{ for}\) to nie dobrze. Schemat ma reprezentować koncepcję, więc pętla to pętla, sama wracająca strzałka wystarczy. Ale jeśli dodałaś tę zmienną tam bo ma ona reprezentować
Numer kolejny liczby
to dobrze - swoją drogą ten fragment polecenia jest dla mnie niejasny, nie wiem czy chodzi o
n++ czy o
numer_iteracji++, po Twoim kodzie widzę, że zinterpretowałaś to jako
numer_iteracji++ i zdeklarowałaś jako
unsigned int n = 1.
Więc wracając, jeśli zmienna
\(\displaystyle{ i}\) reprezentuje numer iteracji, to dobrze, że dodałaś te dwa bloczki, ale należało by też dodać tę zmienną w bloku operacyjnym, czyli zamiast "Wyświetl: liczba ciągu, licznik, liczba ciągu * liczba ciągu" powinno być: "Wyświetl:
\(\displaystyle{ n}\),
\(\displaystyle{ i}\),
\(\displaystyle{ n^{2} }\). Po to w schemacie definiujesz te zmienne aby później na nich operować. Osoba czytająca Twój schemat zrozumiałaby, że ma wczytać jakaś wartość do
\(\displaystyle{ a(n)}\), a później głowiła by się co to jest ta cała liczba ciągu i licznik i co właściwie ma wyświetlić. W razie dalszych problemów pytaj śmiało.
Dodano po 32 minutach 17 sekundach:
Jeszcze blok z inicjalizacją zmiennej
\(\displaystyle{ i}\) powinien być przed pętlą, inaczej w każdym kroku iteracji będzie przypisywana do niej wartość 1.