1 rok na przygotowanie do matury rozszerzonej po humanie

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Szubidubiczuk
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Szubidubiczuk »

Jak w tytule, jestem po humanie, ale zdecydowalem ze chce zdawac mature z matematyki rozszerz. za rok. Moje pytanie jest takie czy po roku intensywnej pracy(korepetycje, kurs maturalny i zbiór Kiełbasy) da radę wykręcić wynik na +80%? Móglbym poswiecic 3-4h na nauke dziennie( bo bede pracowal przez ten rok)czy to wystarczy?
Awatar użytkownika
kmarciniak1
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Re: 1 rok na przygotowanie do matury rozszerzonej po humanie

Post autor: kmarciniak1 »

A jak napisałeś mature podstawową? Bo jeśli przyzwoicie to sądzę że masz szansę nawet przy mniejszym obłożeniu godzinowym.
Szubidubiczuk
Użytkownik
Użytkownik

Jeszcze nie pisałem, matura za póltora miesiąca. Ale ogólnie zdecydowaną wiekszosc ogarniam, teraz sobie jeszcze powtarzam dzialy z którymi mam jakis problem, ogólnie celuje w 75-80 z podstawy, oczywiscie matura zweryfikuje ale raczej nie spodziewam sie wielkiej niespodzianki.
Unforg1ven
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 104 razy

Post autor: Unforg1ven »

Moim zdaniem problemem, nie będzie sama matura, a jedynie motywacja. Jak jesteś pewien swego to i jesteś w miarę ogarniętą osobą (tj. potrafisz samo kontrolować się i umiesz ochronić się, przed prokrastynacją) to powinieneś dać radę. Zresztą warto by zobaczyć jak Ci pójdzie podstawa, zanim podejmiesz ostateczną decyzję. No i czas między ogłoszeniem wyników matury a samą maturą możesz użyć jako "test" jak bardzo sam siebie, będziesz kontrolować.
Szubidubiczuk
Użytkownik
Użytkownik

Dzięki za rady, moge sie zmotywowac do dlugiej, ciezkiej nauki jesli mi na czyms naprawde zalezy, a na dostaniu sie na dobre studia zalezy mi bardzo, wiec zmotywowany do pracy będe. Pomysl z okresem testowym jest bardzo dobry i na pewno z niego skorzystam.
ODPOWIEDZ