JSIM na MIMUW

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
annexedolphin
Użytkownik
Użytkownik

JSIM na MIMUW

Post autor: annexedolphin »

Cześć, ubzdurałem sobie, że chciałbym studiować jednocześnie Matmę i Informatykę na UW. To dlatego że obie te dziedziny są mi miłe, sądzę jednak że mam nieco wygórowane ambicje w stosunku do mych, jedynie średnich, możliwości. Nigdy nie brałem udziału w OM/OI, uczę się zupełnie najzwyklej. Nie mam jednak obaw co do matury(w 2019), ani nawet w stosunku do rekrutacji, zastanawiam się jedynie czy nie będąc nadczłowiekiem to ma sens, nie chcę marnować swojego czasu (dlatego marnuje Wasz).
Proszę więc o wypowiedzenie się każdego kto poczuwa się do roli wyroczni w tej sprawie.
szw1710

Re: JSIM na MIMUW

Post autor: szw1710 »

Ja też nie brałem udziału w OM, w LO kończyłem klasę biol-chem, a jestem profesorem. Wszystko przed Tobą. Co do równoczesnego studiowania obu kierunków - coś Ci na pewno przepiszą. Jeśli czujesz się na siłach, mogę tylko zachęcić.

Polecam cykl

Kod: Zaznacz cały

http://byc-matematykiem.pl/jak-zostalem-matematykiem-czesc-i/
na moim blogu.
Blomex
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

JSIM na MIMUW

Post autor: Blomex »

Też nie byłem laureatem OM/OI i miałem podobne przemyślenia jak ty rok temu, ale powiem ci tak: jsim jest naprawdę trudny. Większość osób już w trakcie 1 semestru rezygnuje i idzie na samą matematykę/informatykę. Każdy z tych kierunków jest na tyle wymagający, że lepiej skupić się na jednym. Zawsze możesz robić przedmioty z wyższych lat i zrobić coś w stylu jsimu tylko studiując 2 kierunki.(biorąc matematykę na 2 roku na przykład)
ODPOWIEDZ