PW - Computer Science
- Premislav
- Użytkownik

- Podziękował: 195 razy
Re: PW - Computer Science
enedil, może to lekki off-topic, ale czy wiesz, że przysługuje Ci prawo odwołania od wyniku matury, jeśli uważasz, że zostałeś gdzieś "skrzywdzony"? Nie próbowałeś może tak zrobić?
Póki co dowiedziałem się, że:
- nie ma sensu iść na kierunek po angielsku (bo tak);
- mogę zawalić maturę na głupich błędach;
- jestem ignorowany na forum.
Ponawiam: czy jest tu ktoś, kto może mi wydać opinię na temat tych studiów?
- nie ma sensu iść na kierunek po angielsku (bo tak);
- mogę zawalić maturę na głupich błędach;
- jestem ignorowany na forum.
Ponawiam: czy jest tu ktoś, kto może mi wydać opinię na temat tych studiów?
-
michal2323
- Użytkownik

Sluchaj,cięzko trafić na kogoś kto akurat studiuje ten kieruenk i w dodatku znajdzie się na tym forum i ponadto będzie mial chęc udzielenia opinii.Z tego co wiem na temat kierunkow prowadzonych po angielsku na AGH to nikt ich nie poleca, z tego powodu że wyklady prowadzone są znacznie gorzej,nie wyniesiesz z takich studiow tyle co po studiach po polsku.Język mozesz cwiczyc na inne sposoby.
Co do matury to nie przejmuj się,jak będziesz dobrze przygotowany,pewny swojej wiedzy,nie spanikujesz to napiszesz na wysoki wynik,ale szansa,że będziesz tym wynikiem w pelni usatysfakcjonowany jest prawie zerowa.Zawsze jest niedosyt,że można bylo gdzies sie nie pomylic,w innym miejscu coś zrobic lepiej itd. I tak obecnie progi sa tak niskie,że bez żadnych dalszych cwiczen w domu do matury napisalbyś wystarczająco dobrze by dostac się na najbardziej prestiżowe uczelnie,wiec spokojnie.Większość osob pol roku przed maturą z probnej maturki osiaga 10-20 procent,z czego wiekszosc ktorzy tylko maja chceci poprawiaja te wyniki o co najmniej 40 procent.
Co do matury to nie przejmuj się,jak będziesz dobrze przygotowany,pewny swojej wiedzy,nie spanikujesz to napiszesz na wysoki wynik,ale szansa,że będziesz tym wynikiem w pelni usatysfakcjonowany jest prawie zerowa.Zawsze jest niedosyt,że można bylo gdzies sie nie pomylic,w innym miejscu coś zrobic lepiej itd. I tak obecnie progi sa tak niskie,że bez żadnych dalszych cwiczen w domu do matury napisalbyś wystarczająco dobrze by dostac się na najbardziej prestiżowe uczelnie,wiec spokojnie.Większość osob pol roku przed maturą z probnej maturki osiaga 10-20 procent,z czego wiekszosc ktorzy tylko maja chceci poprawiaja te wyniki o co najmniej 40 procent.
-
Hypre
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Mowie jak jest to wygodnie napisac. Na maturze chodzi o jak najszybsze rozwiazanie zadania na maks pktow, a nie na piekny wywody i wyprowadzanie wzorow.
-
Wladzio
- Użytkownik

Mój znajomy jest na Computer Science, ale na WEiTI. Z tego co mówi jest ciężko tak samo jak na każdym innym kierunku na Weiti, masa ludzi odpadła po pierwszym semestrze. Najtrudniej jest z matematyką i fizyką. Większość ludzi na kierunku to Polacy, ale jest się w międzynarodowym towarzystwie. Bardzo podszkolił język, jak zaczynał był gdzieś na poziomie około 80 % matury rozszerzonej, po pierwszym semestrze zdał wymagany na PW egzamin C1.
-
Wladzio
- Użytkownik

Niektórzy z pewnością tak. Zobacz sobie sylabusy i przedmioty na CS Mini i później w katalogu przedmiotów, można dokładnie zobaczyć kto dany przedmiot prowadzi ,jakie są wymagania do zaliczenia itp. przynajmniej na Weiti jest taki katalog przedmiotów ogólnodostępny z głównej strony Weiti.