Witam wszystkich!
Obecnie jestem tuż przed decyzją dot. wyboru uczelni i kierunku studiowania. Mimo iż się nad tym trochę zastanawiałem, to i tak mam pewne wątpliwości. To, co aktualnie mnie interesuje, to studiowanie najpierw informatyki na UW a w okresie późniejszym rozpoczęcie dodatkowych studiów elektroniki na PW. Tutaj rodzi się pytanie - czy coś takiego ma w ogóle sens? Jak tak, to w którym okresie studiów rozpoczęcie nauki na kolejnym kierunku byłoby najbardziej opłacalne/najstosowniejsze?
Pytanie głównie kieruję do studentów tychże uczelni, bądź ludzi, którzy studiowali dwa kierunki na raz.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Studiowanie na UW i PW jednocześnie
-
Gouranga
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
Po 1. informatyka na uniwerku nijak się ma do elektroniki na polibudzie, zupełnie inne rzeczy
po 2. będziesz na obu uczelniach wyśmiewany przez innych za to, że studiujesz na tej drugiej - w ich mentalności gorszej
po 3. wykładowcy rzadko się decydują na przepisanie oceny z indeksu innej uczelni
po 4. jak już musisz, to zrób sobie na uniwerku pierwsze 2 lata, na 3 roku się robi luźniej bo musisz pisać pracę, wtedy możesz iść na polibudę i na niej cisnąć pierwszy rok, tylko najprawdopodobniej to będzie miało skutek uboczny, bo albo zawalisz licencjat na uniwerku i nie zdasz albo zawalisz pierwszy rok na polibudzie i odpadniesz z całą resztą tych mniej inteligentnych studenciaków, nie ogarniesz dwóch kierunków na raz.
po 2. będziesz na obu uczelniach wyśmiewany przez innych za to, że studiujesz na tej drugiej - w ich mentalności gorszej
po 3. wykładowcy rzadko się decydują na przepisanie oceny z indeksu innej uczelni
po 4. jak już musisz, to zrób sobie na uniwerku pierwsze 2 lata, na 3 roku się robi luźniej bo musisz pisać pracę, wtedy możesz iść na polibudę i na niej cisnąć pierwszy rok, tylko najprawdopodobniej to będzie miało skutek uboczny, bo albo zawalisz licencjat na uniwerku i nie zdasz albo zawalisz pierwszy rok na polibudzie i odpadniesz z całą resztą tych mniej inteligentnych studenciaków, nie ogarniesz dwóch kierunków na raz.
-
AndrzejK
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
To nieprawda, przynajmniej na UW.Gouranga pisze:po 2. będziesz na obu uczelniach wyśmiewany przez innych za to, że studiujesz na tej drugiej - w ich mentalności gorszej
-
Unforg1ven
- Użytkownik

- Podziękował: 104 razy
A na pw można studiować równolegle? Bo szukałem takiej opcji i nie mogłem nigdzie znalezc odpowiedniej informacji.