Studiowanie na UW i PW jednocześnie

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o studiowaniu: co wybrać? jakie są warunki przyjęć? życie studenckie? Zajrzyjcie tutaj!
Physicist
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Physicist »

Witam wszystkich!
Obecnie jestem tuż przed decyzją dot. wyboru uczelni i kierunku studiowania. Mimo iż się nad tym trochę zastanawiałem, to i tak mam pewne wątpliwości. To, co aktualnie mnie interesuje, to studiowanie najpierw informatyki na UW a w okresie późniejszym rozpoczęcie dodatkowych studiów elektroniki na PW. Tutaj rodzi się pytanie - czy coś takiego ma w ogóle sens? Jak tak, to w którym okresie studiów rozpoczęcie nauki na kolejnym kierunku byłoby najbardziej opłacalne/najstosowniejsze?
Pytanie głównie kieruję do studentów tychże uczelni, bądź ludzi, którzy studiowali dwa kierunki na raz.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Gouranga
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 11 razy

Post autor: Gouranga »

Po 1. informatyka na uniwerku nijak się ma do elektroniki na polibudzie, zupełnie inne rzeczy
po 2. będziesz na obu uczelniach wyśmiewany przez innych za to, że studiujesz na tej drugiej - w ich mentalności gorszej
po 3. wykładowcy rzadko się decydują na przepisanie oceny z indeksu innej uczelni
po 4. jak już musisz, to zrób sobie na uniwerku pierwsze 2 lata, na 3 roku się robi luźniej bo musisz pisać pracę, wtedy możesz iść na polibudę i na niej cisnąć pierwszy rok, tylko najprawdopodobniej to będzie miało skutek uboczny, bo albo zawalisz licencjat na uniwerku i nie zdasz albo zawalisz pierwszy rok na polibudzie i odpadniesz z całą resztą tych mniej inteligentnych studenciaków, nie ogarniesz dwóch kierunków na raz.
AndrzejK
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 114 razy

Post autor: AndrzejK »

Gouranga pisze:po 2. będziesz na obu uczelniach wyśmiewany przez innych za to, że studiujesz na tej drugiej - w ich mentalności gorszej
To nieprawda, przynajmniej na UW.
Unforg1ven
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 104 razy

Post autor: Unforg1ven »

A na pw można studiować równolegle? Bo szukałem takiej opcji i nie mogłem nigdzie znalezc odpowiedniej informacji.
ODPOWIEDZ