Czy wybiera się ktoś tam? Ktoś wie jak wygląda studiowanie informatyki na tej uczelni? W internecie znalazłem kilka starych rozmów z przed kilku lat, więc nie wiem czy aktualnie nie było jakichś zmian.
Mam w tym momencie wybór pomiędzy informatyką na WAT i AGH, ale wolałbym jednak pójść do Warszawy i nie wiem czy warto iść na tę uczelnię.
Czekam na wasze opinie!
WAT i informatyka
-
pg2464
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
WAT i informatyka
O AGH nic nie wiem ale podobno jest to bardzo dobra uczelnia, ja studiuje na WAT, uczelnię polecam poziom jest wysoki. Z pracą nie ma problemu ( miałem nawet kolegę który rzucił studia na 3 semestrze bo został zatrudniony w dobrej firmie wysyłając programy które robiliśmy na zajęciach), gorzej jest wygospodarować czas. Obecnie interesowałem się praktykami i z tym nie ma problemu największe firmy stoją otworem , nawet możliwość odbycia praktyk za granicą. WAT jest uczelnią wojskową więc w programie studiów oprócz zwykłych specjalizacji są też te odpowiadające za cyberbezpieczenstwo , specjalistów z tej branży brakuję a potrzeba ich coraz więcej. W Imagine Cup zajmujemy czołowe miejsca.
W rankingu uczelni według zarobków absolwentów WAT jest na 2 miejscu.
(nie wiem czy mogę wstawic link ale łatwo to znaleźć w google)
Polecam uczelnie.
W rankingu uczelni według zarobków absolwentów WAT jest na 2 miejscu.
Polecam uczelnie.
-
matematykiv
- Użytkownik

- Podziękował: 58 razy
WAT i informatyka
Zapomniałeś dodać, że chodzi Ci o osoby z tytułem inżyniera, bo jeśli weźmiesz pod uwagę wszystkich absolwentów, to ten ranking wygląda trochę inaczej.pg2464 pisze: W rankingu uczelni według zarobków absolwentów WAT jest na 2 miejscu.
-
pg2464
- Użytkownik

WAT i informatyka
Zgodzę się, ale nadal jest w czołówce. Autor wymienił uczelnie techniczne więc domyślam się że chce uzyskać stopień inżyniera.
-
mint18
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
WAT i informatyka
Autor zadał pytanie w tamtym roku I wybrał AGH, a czy to dobry wybór to się jeszcze okażepg2464 pisze:Zgodzę się, ale nadal jest w czołówce. Autor wymienił uczelnie techniczne więc domyślam się że chce uzyskać stopień inżyniera.
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
WAT i informatyka
To ja jeszcze znalazłem kilka szkół, które są w czołówce.
Właśnie ukazał się Ranking Perspektyw uczelni wyższych 2016
Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku w rankingu ogólnopolskim niepublicznych uczelni magisterskich zajęła 29 miejsce tym samy plasuje sie na 1 miejscu w woj. Pomorskim
Pierwsza wśród logistycznych i 25. wśród wszystkich niepublicznych uczelni magisterskich w Polsce – Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu zdobyła wysokie noty w corocznym rankingu szkół wyższych, opracowanym przez Fundację Perspektywy. Tegoroczny skok w zestawieniu oznacza, że WSL jest drugą niepubliczną uczelnią w Wielkopolsce.
Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej zajęła pierwsze miejsce w Polsce w najnowszym rankingu uczelni wyższych, jaki opublikował miesięcznik Home&Market. To duże wyróżnienie dla naszej uczelni, potwierdzające wysoką jakość kształcenia, ogromne możliwości jakie stoją przed studentami WSB oraz wartość prowadzonych badań naukowych.
Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu:Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego w Kaliszu to najlepsza tego typu uczelnia w Polsce. Potwierdzają to wyniki licznych rankingów i konkursów:
2 miejsce w rankingu Perspektyw i Dziennika Gazeta Prawna w roku 2016,
1. miejsce w rankingu Perspektyw i Dziennika Gazeta Prawna w roku 2015,
1. miejsce w rankingu Perspektyw i Dziennika Gazeta Prawna w roku 2014,
(...)
Najlepsza w Polsce specjalistyczna uczelnia logistyczna według rankingu Perspektyw 2016;
Według najnowszego „Rankingu Niepublicznych Uczelni Licencjackich”, opublikowanego przez „Perspektywy” i "Rzeczpospolitą" Radomska Szkoła Wyższa zajęła 3 miejsce wśród najlepszych niepublicznych uczelni w Polsce i została wyróżniona jako najlepsza w Radomiu.
-
pg2464
- Użytkownik

WAT i informatyka
Nie spojrzałem na datę Uczelnia na pewno daje duże możliwości ale wszystko zależy od Twojej pracy własnej . Pozdrawiam i życzę powodzeniamint18 pisze: Autor zadał pytanie w tamtym roku I wybrał AGH, a czy to dobry wybór to się jeszcze okaże