Cześć,
Jest to moj pierwszy post, szukalam takiego tematu jednak nie udalo mi sie go odnalezc wiec licze na Wasza pomoc.
Marze o studiach na Politechnice Warszawskiej, duzo sie do nich przygotowuje i naprawde nie jestem glupia. Problem w tym, ze czasami przez nieuwage a to zgubie minusa, a z dzielenia 9 przez 3 wyjdzie mi 2. No, ale do rzeczy.
Boje sie ze wlasnie takie "glupotki" zawaza na moim maturalnym wyniku. Stad moje pytanie, czy istnieje jakakolwiek szansa na dostanie sie na studia bez osiagniecia progu? Czy raczej powinnam sie zastanawiac nad rozwazeniem innego kierunku/innej uczelni? Chetnie przyjme tez opinie na temat tejze politechniki i matematycznego kierunku.
Dziekuje slicznie i pozdrawiam
Studia pw - progi
-
miodzio1988
Studia pw - progi
Masz osiągnąć próg i tyle, żadnych innych informacji nie potrzebujesz, bierz się za pracę zatem
-
kalwi
- Użytkownik

- Podziękował: 145 razy
Studia pw - progi
Nie. jest X miejsc na kierunku, przyjmą X chętnych z najlepszymi wynikami. Żadne odwołania nie pomogą. Ewentualnie idź sobie na zaoczne na rok, a potem się przepisz na dzienne - tutaj prędzej da się dogadać.PaulinaR pisze:Stad moje pytanie, czy istnieje jakakolwiek szansa na dostanie sie na studia bez osiagniecia progu?
Ładny budynek z zewnątrz ma MiNi. Aczkolwiek w środku jest za ciasno.PaulinaR pisze:Chetnie przyjme tez opinie na temat tejze politechniki i matematycznego kierunku.
-
PaulinaR
- Użytkownik

Studia pw - progi
Dziekuje bardzo Panom za odpowiedz, wszystko tak jak podejrzewalam pozostaje mi jedynie modlic sie zeby na maturce noga mi sie nie powinela iwszystko winno byc dobrze
-
k82012629
- Użytkownik

Studia pw - progi
Nie do końca nie, można jeszcze brać udział w "Powszechnym Internetowym Konkursie dla uczniów szkół średnich" i mieć maxa z matematyki w kwalifikacji albo wygrać indeks i studiować bez kwalifikacji. Z tym że teraz jest już na to za późno.
-
Hypre
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Studia pw - progi
O jakim kierunku myślisz? Pamiętaj, ze na PW liczy sie też drugi przedmiot no i angielski w mniejszym stopniu. Jesli popełnisz niewielki błąd w obliczeniach, który nie zmieni sposobu rozwiązywania zadania(nie uprości go) to możesz stracić tylko jeden punkt. Zresztą, ile takich błędów może przydarzyć się w trakcie rozwiązywania około 10 otwartych zadań?