Witam, chciałbym poinformować, że mam problem i zapytać was o radę, mianowicie jak ogarnąć matematykę na poziom liceum tak, żeby w miarę ogarniać na te 40-50%, żeby nie było problemów?
Mam już zawód jestem na co dzień zajęty pracą, a uczę się tylko zaocznie więc jakieś korepetycje, dodatkowe spotkania klubu zapalonych matematyków amatorów także odpadają. Niedawno pisałem egzamin semestralny na 3 semestrze, czyli jest to tak jakby półmetek liceum (oczywiście nie jest to poziom rozszerzony). Nie wiem czy udało mi się go zdać teraz egzamin poprawkowy - jeśli nie zdałem - czeka mnie egzamin poprawkowy.
Jak ucząc się samodzielnie (mam na to no powiedzmy dwie godziny - maksymalnie do czterech - dziennie) ogarnąć to wszystko to, żeby nie było więcej problemów?
Matematyka podstawowa - poziom liceum jak ogarnąć wszystko?
- xxDorianxx
- Użytkownik

- Podziękował: 88 razy
No to co ja od siebie polecam stronę matemaks.pl i jakieś filmy na youtube kup sobie podręczniki rób zadania jak czegoś nie wiesz pytaj na forum a szybko poznasz odpowiedź.Powodzenia
-
MatWojak
- Użytkownik

- Podziękował: 116 razy
Podręczniki z Nowej Ery omijaj szerokim łukiem. Jak nie jesteś mocno uzdolniony, to się niczego nie nauczysz z tych książek. Możesz skorzystać z wcześniej wspomnianego matemaksa lub . Możesz sobie zakupić dostęp do pełnego kursu w cenie 97 zł za rok dostępu (są tańsze opcje). Filmy z każdego działu trwa powyżej godziny, więc trzeba mocno chcieć, żeby nie zrozumieć. Jest to tylko na poziom matury podstawowej. Programu podstawowego w szkołach średnich w całości nie obejmuje (np. kombinatoryka bez permutacji, wariacji, etc.).
Kod: Zaznacz cały
https://www.youtube.com/watch?v=mwIfacqpVck&list=PL404E2EA94C40B892