na jakie studia?
-
boby11111
- Użytkownik

na jakie studia?
Witam, jestem w klasie maturalnej i muszę się zastanowić co studiować. Mógłby mi ktoś polecić kierunek ściśle związany z matmą, ale żeby było jak najmniej, a najlepiej wcale fizyki. I żeby nie było problemów ze znalezieniem dobrej pracy
-
miodzio1988
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
- Persephone
- Użytkownik

- Podziękował: 76 razy
na jakie studia?
No tak, ale chłopak mówi, że chciałby bez fizyki więc pewnie na maturze też jej nie zdaje a na UWr z tego co zrozumiałam potrzebna jest matura z matmy, informatyki, angielskiego i właśnie fizyki.
Ja niestety nie pomogę, w ogóle się na tym nie znam
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
na jakie studia?
Persephone pisze:No tak, ale chłopak mówi, że chciałby bez fizyki więc pewnie na maturze też jej nie zdaje a na UWr z tego co zrozumiałam potrzebna jest matura z matmy, informatyki, angielskiego i właśnie fizyki.
Znając życie to zostaną jeszcze wolne miejsca, więc wystarczy zdana matura z matematyki (na dowolnym poziomie) na min 30%.
Myślę, że na informatyce na studiach licencjackich również nie ma fizyki. No i na takich miksach: matematyka i ekonomia, coś tam z ekonometrią itd. na licencjackich.
Pozdrawiam.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
na jakie studia?
Myślę, że nie będzie problemów, by bez matury z fizyki dostać się na matematykę na UWr.Persephone pisze:No tak, ale chłopak mówi, że chciałby bez fizyki więc pewnie na maturze też jej nie zdaje a na UWr z tego co zrozumiałam potrzebna jest matura z matmy, informatyki, angielskiego i właśnie fizyki.
JK
na jakie studia?
a jaki kierunek na AGH?
zmierzam zdawać matme i fize rozrzerzoną...
interesuje mnie troszke informatyka le do konca nie jestem przekonany co do tego, a nie moge tam znaleźć po nazwach kierunków niczego ciekawego
-- 9 października 2009, 16:34 --
a jaki kierunek na AGH?
interesuje mnie troszke informatyka le do konca nie jestem przekonany co do tego, a nie moge tam znaleźć po nazwach kierunków niczego ciekawego-- 9 października 2009, 16:34 --a jaki kierunek na AGH?
interesuje mnie troszke informatyka le do konca nie jestem przekonany co do tego, a nie moge tam znaleźć po nazwach kierunków niczego ciekawego
-- 9 października 2009, 16:34 --
a jaki kierunek na AGH?
interesuje mnie troszke informatyka le do konca nie jestem przekonany co do tego, a nie moge tam znaleźć po nazwach kierunków niczego ciekawego-- 9 października 2009, 16:34 --a jaki kierunek na AGH?
-
Bardziejsza
- Użytkownik

-
Piotr Jucha
- Użytkownik

na jakie studia?
Ja polecam matematykę na UJ. W przyszłym roku będziemy kontynuować program kierunków zamawianych, który wystartował w tym roku.
Myślę, że warto za kilka miesięcy zapytać na tyk forum samych uczestników tego programu, czyli studentów I roku, jak się on sprawdza i czy są zadowoleni.
Myślę, że warto za kilka miesięcy zapytać na tyk forum samych uczestników tego programu, czyli studentów I roku, jak się on sprawdza i czy są zadowoleni.