Informatyka WAT czy Elektronika PW

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Markos280
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Markos280 »

Informatyka [Cybernetyki] WAT czy Elektronika [EITI] PW?

Dostałem się na oba kierunki i oczywiście nie mogę zdecydować który wybrać. Skończyłem liceum, na wstępie powiem, że nigdy fizyka nie była moim konikiem, dopiero matura sprawiła, że w pewnej mierze polubiłem ten przedmiot, lecz mam tylko podstawy teoretyczne jak to po liceum, wiec na elektronice z początku byłbym prawdopodobnie zielony. Informatyki i szeroko pojętego programowania nie miałem okazji poznać, gdyż w liceum nauczyciel sukcesywnie odstraszał nas od tej dziedziny. Mam dosłownie ogarnięte jedynie najpłytsze podstawy podstaw. Zdecydowanie matematyka i logiczne myślenie to mój konik, także uważam, że podgonienie materiału na studiach nie byłoby wielkim problemem.

Pierwsze pytanie: W czym odnalazłbym się bardziej na elektronice na pw czy informatyce na WAT zważając na to, że moim właściwie jedynym + jest matematyka.

Drugie pytanie: Czy pracodawcy bardziej patrzą na to jaki kierunek studiowałem czy na to jaką uczelnie skończyłem? (INFORMATYKA na wat vs elektronika na PW)

Trzecie pytanie: Co wy byście wybrali patrząc na obecny rynek pracy, który z 1 strony potrzebuje informatyków, a z 2 strony widzi przybywające coraz większe masy informatyków?

Z góry dziękuję za wypowiedzi
Wladzio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Wladzio »

Witaj, mogę Ci tylko napisać co słyszałem. Z pracą po Elektronice raczej problemu nie ma, ale jest to ciężki kierunek, cięższy niż informatyka.
ODPOWIEDZ