Polscy studenci, a praca za granicą

Dyskusje o matematykach, matematyce... W szkole, na uczelni, w karierze... Czego potrzeba - talentu, umiejętności, szczęścia? Zapraszamy do dyskusji :)
majkon8
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: majkon8 »

Witam. Orientuje się może ktoś jak zagraniczni pracodawcy postrzegają dyplom na Polskiej uczelni? Zamierzam studiować matematykę na UJ i zastanawiam się czy jest to problem dla pracodawców z Wielkiej Brytanii/Stanów Zjednoczonych szukających quantów, aktuariuszy, analityków finansowych i innych dobrych zawodów dla matematyka. Czy Polscy studenci mają warunki do zrobienia kariery za granicą?
Linka1000
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Post autor: Linka1000 »

Jako że licencjat obroniłam na UW, a mgr robię w Anglii, mogę z całą pewnością powiedzieć, że polskie dyplomy z wydziałów takich jak matematyka czy informatyka są BARDZO szanowane. Gdy tylko wspominam, że studia skończyłam w Warszawie, ludzie z uznaniem kiwają głową i stwierdzają, że "to na pewno umiem". Zatem studiuj śmiało!
WielkiGuru
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: WielkiGuru »

To zalezy. przy slabym angielskim powiedza ze falsz. Dzisiaj juz nieznajomosc ang. w stopniu plynnym przez niewolnika jest niedopuszczalna.
ODPOWIEDZ