Przygotowanie do matury 2016
-
rwd5
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Kiełbasa jest chyba najlepszy, warto też zerknąć do zbiorów nowej ery bo mają dość dziwne te niektóre zadania, a na maturze to różnie może być. Dobra jest też strona [ciach], za darmo sporo zadanek z matematyki. Jednak wynik 90% to jest spore wyzwanie, ale życzę powodzenia
Ostatnio zmieniony 12 sty 2016, o 14:14 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Kryptoreklama.
Powód: Kryptoreklama.
-
Miniek64
- Użytkownik

Witam ponownie, jest pewna nieścisłość, która nie daje mi spokoju i mam nadzieję, że będziecie w stanie udzielić mi odpowiedzi. Otóż w moim przypadku poprawa matury jest odpłatna. Wniosłem opłatę za egzamin maturalny do oke w Jaworznie w terminie oraz wysłałem do dyrektora oke załącznik 26a i potwierdzenie wniesienia opłaty również w terminie. Jednak dopiero teraz natrafiłem na pewną informację: na stronach internetowych pewnych szkół w kraju i m.in. na stronie oke Warszawa jest wzmianka, iż należało w terminie od 1 stycznia do 7 lutego b.r. przedłożyć kopie dokumentów, które się wysyła do oke również do dyrekcji szkoły, w której złożyło się deklarację. Na stronach oke Jaworzno oraz cke NIE MA informacji o konieczności złożenia tych dokumentów (zał. 26a i dowód wpłaty) do szkoły! I tu moje pytanie: czy przez to mogą mi uniemożliwić ponowne zdawanie egzaminu? Jeśli jest ktoś zorientowany w przepisach dot. odpłatności za egzamin maturalny, to bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuję za odpowiedź.