PW a listy rezerowe
-
mrscresh
PW a listy rezerowe
Witam,
Przed chwilą zostały opublikowane wyniki I tury przyjęć na PW. W rekrutacji wybrałem informatykę na 3 wydziałach w kolejności odpowiednio: EiTI, MiNI, EE.
Mój wynik to 171. Wydział na który bym się teraz dostał to EE. Dodatkowo zostałem zapisany na liście rezerwowej MiNI (próg 191).
Zaskoczeniem jest dla mnie jednak, że nie ma mnie na liście rezerwowej EiTI, gdzie próg wynosi tylko 178. Czy mam zatem szanse dostać się na EiTI, gdzie ostatnia osoba na rezerwowej ma 175?
Przed chwilą zostały opublikowane wyniki I tury przyjęć na PW. W rekrutacji wybrałem informatykę na 3 wydziałach w kolejności odpowiednio: EiTI, MiNI, EE.
Mój wynik to 171. Wydział na który bym się teraz dostał to EE. Dodatkowo zostałem zapisany na liście rezerwowej MiNI (próg 191).
Zaskoczeniem jest dla mnie jednak, że nie ma mnie na liście rezerwowej EiTI, gdzie próg wynosi tylko 178. Czy mam zatem szanse dostać się na EiTI, gdzie ostatnia osoba na rezerwowej ma 175?
Ostatnio zmieniony 10 lip 2015, o 00:33 przez mrscresh, łącznie zmieniany 1 raz.
PW a listy rezerowe
Jeśli zostałeś wpisany na listę rezerwową kierunku drugiej preferencji na kierunek pierwszej preferencji i tak już nie jesteś wpisywany, tak mi się wydaje, choć lepiej jak ktoś potwierdzi
W ogóle bardzo mało osób wzięli na rezerwę na EiTi, tylko 33, a miejsc 150
Swoją drogą zdziwiłem się tym dość wysokim progiem na elektryczny na informatykę (168) - mam 164 punkty i dostałem się na rezerwę, ciekawe, czy w II rekrutacji spadnie próg o te 4 punkty?
W ogóle bardzo mało osób wzięli na rezerwę na EiTi, tylko 33, a miejsc 150
Swoją drogą zdziwiłem się tym dość wysokim progiem na elektryczny na informatykę (168) - mam 164 punkty i dostałem się na rezerwę, ciekawe, czy w II rekrutacji spadnie próg o te 4 punkty?
PW a listy rezerowe
A orientujecie się może, jak w zeszłym roku było z drugą turą na eiti, bo jestem w czołówce na liście rezerwowej(177 pkt). {owinienem się dostać bo jestem pierwszy w kolejce(z 10 innymi) ale dziwi mnie to, że limit miejsc to 150 osób a przyjętych jest niby 191.
PW a listy rezerowe
A ktoś wie o ile progi spadały na elektrycznym w poprzednich latach? Na stronie PW: 2013 - 153, 2014 - 158, ale to chyba są progi z II tury
Nie wiem, czy ryzykować tę II turę, niższej preferencji nie wybierałem
Nie wiem, czy ryzykować tę II turę, niższej preferencji nie wybierałem
-
mrscresh
PW a listy rezerowe
Wsystko dziwnie bo na EiTI na infę zamiast (jak w tamtym roku) przyjąć 150 osób, teraz przyjęli 191. Lista rezerwowa jest chyba najkrótsza ze wszystkich kierunków bo liczy 33 osoby.
-
fizzybarrel
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
PW a listy rezerowe
Ja mam 162 punkty i raczej pożegnałem się z infą w najbliższym roku, ale po cichu jeszcze na coś liczę. Ciekawe ile z tych zakwalifikowanych zdawało informatykę na maturze, mam wrażenie, że ludzie z fizyką mieli w tym roku ułatwione zadanie.
Co do tematu - jeśli nie ma Cię na rezerwowej to nie ma na co liczyć raczej.
Co do tematu - jeśli nie ma Cię na rezerwowej to nie ma na co liczyć raczej.
-
Na_ten_czas
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
PW a listy rezerowe
Krótkie wyjaśnienie:mrscresh pisze:Witam,
Mój wynik to 171.
(...)
Nie ma Cię na liście rezerwowej EiTI, ponieważ dla każdego z kierunków jest ustalony próg, poniżej którego kandydaci nie są przyjmowani (nawet jeżeli są wolne miejsca). Dla kierunku Informatyka na WEiTI ten próg wynosi 175 punktów (tak jak w poprzednich latach) i tyle punktów ma ostatnia osoba na wspomnianej liście.
-
Na_ten_czas
- Użytkownik

PW a listy rezerowe
Dlaczego tak uważasz? Nie jestem w 100% na bieżąco, ale kilka lat temu tak właśnie było. Ten dokument również przewiduje taką możliwość:
-
mac18
- Użytkownik

- Podziękował: 88 razy
PW a listy rezerowe
Swoją drogą to ciekawe progi w tym roku, wysokie nawet Jeśli ktoś się dostał na mini na infe to prawdopodobnie będziemy razem studiować ^^
PW a listy rezerowe
Ty tu mowisz że chcesz się dostać ze 171 pkt, a ją się modlę żeby przy 177 pkt się dostać,czyli aby w ogóle byla drugą tura
-
Na_ten_czas
- Użytkownik

PW a listy rezerowe
W 2014/2015 ten próg najwidoczniej wynosił 165 punktów, a w 2013/2014 175 punktów (tak samo jak w 2015/2016). Dalej nie rozumiem dlaczego uważasz, że jest nie jest to prawdą. Z perspektywy tegorocznego kandydata nie ma znaczenia czy rok temu minimalna liczba punktów wynosiła 165, czy 175, skoro już wiadomo, że w tym roku jest to 175 punktów. Moim zdaniem w ten sposób wprowadza się jedynie niepotrzebne zamieszanie.xarines pisze:Prog punktowy z 2014 - ... eglych-lat