Tegoroczna rekrutacja na studia.

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
barogrom
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: barogrom »

Witam wszystkich. Jak sądzicie drodzy forumowicze, czy progi na takich uczelniach jak PW czy UW spadną, w porównaniu do zeszłorocznych? Mi tak mówił nauczyciel, jednak nie wiem czy w ogóle składać tam papiery. Uzyskam znacznie mniej punktów niż myślałem przez głupie błędy. Jest sens przystępować do rekrutacji na matematykę lub informatykę na tych uczelniach? Liczyłem na 90% z matmy roz. będę miał około 74% Angielski pr -90%, fizyka/informatyka - max 70%
Mikser
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Mikser »

Nie jesteśmy wróżkami, ciężko ocenić.
fizzybarrel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: fizzybarrel »

Jestem w podobnej sytuacji. Liczylem na 90 z maty - będzie cos około 80, ang. ok. 90 i informatyka - największy zawód około 66-72. Siedzę trochę jak na szpilkach, bo informatyka była nieporównywalnie trudniejsza niż w poprzednich latach, a czas podobny. Chcę się dostać na EiTI na PW, ale będzie na styku.
Progi po matematyce powinny spaść, ale po fizyce to nie wiem. Zawsze zostaje luty...
Piciupol
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Piciupol »

Jak bd mial takie wyniki jak mowisz to na matme na PW sie na luzie dostaniesz, w tym roku byl prog chyba kolo 140pkt. Na UW ciezej bo tam z sama matma sie mozna dostac wiec progi wysokie pewnie beda.
Na infe na MiNI/EITI/UW bedzie ciezko, ale sa szanse. Jest jeszcze informatyka na elektrycznym na PW, tam sa tez troche nizsze progi, ogolnie gorszy poziom ale i tak pewnie duzo wyzszy niz na prywatnych i innych publicznych( oczywiscie oprocz UW).
Bartolinho10
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Bartolinho10 »

Jak w ogóle wygląda rekrutacja na luty? Progi są nizsze?
fizzybarrel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: fizzybarrel »

Na pewno na informatykę na EiTI jest rekrutacja w lutym. Studia wyglądają identycznie, a progi są niższe o około kilkanaście punktów.
PW kieruje tą ofertę dla ludzi, którym zabrakło nieco na październik oraz dla tych, którzy nie zdali matury w pierwszym terminie (np. z polskiego). Nie trzeba w ten sposób czekać całego roku, tylko jeden semestr.
Bartolinho10
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Bartolinho10 »

Okej, ale można np. podczas obecnej rekrutacji jakoś zaznaczyć, że chcemy również na luty? Czy to się później odbywa, jako oddzielna rekrutacja?
Jakuss
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jakuss »

w lutym jest osobna rekrutacja
ODPOWIEDZ