Informatyka- Politechnika Wrocławska.
Witam, chciałbym się dowiedzieć czym różni się informatyka na Politechnice Wrocławskiej na wydziałach
Wydziale Informatyki i Zarządzania, a Wydziale Elektroniki.
Oraz na co kładą nacisk, na matematykę, czy fizykę na danym wydziale?
Chciałbym się też dowiedzieć, czy wykładowcy na danym wymiarze dobrze tłumaczą.
I co jest brane do rekrutacji?
Dodam, że chcę w przyszłości zostać programistą.
Proszę też o wasze opinie na temat danych wydziałów.
Wydziale Informatyki i Zarządzania, a Wydziale Elektroniki.
Oraz na co kładą nacisk, na matematykę, czy fizykę na danym wydziale?
Chciałbym się też dowiedzieć, czy wykładowcy na danym wymiarze dobrze tłumaczą.
I co jest brane do rekrutacji?
Dodam, że chcę w przyszłości zostać programistą.
Proszę też o wasze opinie na temat danych wydziałów.
- musialmi
- Użytkownik

- Podziękował: 382 razy
Informatyka na Wydziale Elektroniki jest uznawana za dość lamerską... Jak na PWr. Fizyki prawie nie ma na IZ, natomiast na Elektroniki jest troszkę. Możesz zobaczyć plany studiów na stronach wydziałów. Wykładowcy mogą nawet bywać ci sami, jak dobrze trafisz, to dobrze, a jak źle, to źle. Większość wykładowców na PWr jest jednak w porządku.
Czyli chcąc iść na programowanie lepiej iść na IZ??
A jak wypada z poziomem uniwerek?
A jak wypada z poziomem uniwerek?
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Czy ja wiem? Uniwerek jest raczej porównywalny z informatyką na WPPT.musialmi pisze:Podobnie jak IZ.
JK
Czytam coraz więcej informacji na temat obu wydziałów i coraz bardziej nie wiem co wybrać.
Oglądam plany zajęć, ale nie wiem co jest bardziej przydatne.
Co wybrać jeżeli planuję być programistą w językach java, PHP, C, C++...
Na jakie zajęcia zwracać uwagę, jeżeli planuję moją przyszłość z takimi językami programowania?
Oglądam plany zajęć, ale nie wiem co jest bardziej przydatne.
Co wybrać jeżeli planuję być programistą w językach java, PHP, C, C++...
Na jakie zajęcia zwracać uwagę, jeżeli planuję moją przyszłość z takimi językami programowania?
- musialmi
- Użytkownik

- Podziękował: 382 razy
To też. No i tematyką zajęć też jest bardziej porównywalny.Jan Kraszewski pisze:Czy ja wiem? Uniwerek jest raczej porównywalny z informatyką na WPPT.musialmi pisze:Podobnie jak IZ.
JK
Programowanie, kolego, masz na wielu kierunkach i to często prowadzący wybiera język, a nie ty. Natomiast informatyka to coś więcej niż tylko programowanie, więc jeśli zależy ci tylko na programowaniu, to wybierz cokolwiek (lepiej IZ, zresztą na IZ będziesz miał mniej fizycznego pitolenia, które cię chyba nie interesuje).
Fizyka akurat mi nie przeszkadza, nie mam nic przeciwko temu, bo później coś może przydać się w życiu
A czy na którymś z tych wydziałów informatycznych są jakieś zajęcia związane z elektroniką, tzn jakieś budowanie układów elektrycznych lub coś w ten deseń, czy takie zabawy to tylko na mechanice?
A czy na którymś z tych wydziałów informatycznych są jakieś zajęcia związane z elektroniką, tzn jakieś budowanie układów elektrycznych lub coś w ten deseń, czy takie zabawy to tylko na mechanice?
Bez sensu tak właśnie pisać. Co student, to inna opinia. Parę razy słyszałem opinię, że na elektronice jest "najlepsza infa".musialmi pisze:Informatyka na Wydziale Elektroniki jest uznawana za dość lamerską...
Jedna od drugiej nie jest lepsza, po prostu uczysz się nieco innych rzeczy na każdym wydziale (tak jak nazwy wydziałów wskazują).
Czy na IZ iść najlepiej? Nie wiem. Najlepiej, żebyś przejrzał plany zajęć i z tego dowiesz się najwięcej, ew. możesz porozmawiać ze studentami. Ja bym na Twoim miejscy pomyślał jeszcze nad UWr. Porównywalnie do WPPT, nauczysz się solidnych podstaw matematycznych. Ludzie po licencjacie UWr idą na IZ albo inne infy na PWr na magisterkę i bez problemu sobie radzą (a nawet uważają, że jest lżej).
Witam, mam jeszcze parę pytań.
Otóż poczytałem dużo opinii i różnych tematów.
Złożyłem jeszcze dodatkowo podanie na Uniwersytet Wrocławski.
Już sam w końcu nie wiem na co iść, wiem tylko że nie chcę się nudzić monotonną teorią. Myślałem, żeby w przyszłości spróbować programować gry, ale nie wiem za bardzo po jakim wydziale mógłbym to robić.
Dodatkowo jednak chciałbym uniknąć dużej ilości fizyki.
Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś by mógł napisać co się robi po danym kierunku(tzn w jakiej branży się jest i co można robić, bo informatory z pwr za wiele mi nie mówią) oraz w jakim kierunku się rozwija.
Chodzi mi o:
*PWr:
-IZ informatyka
-WPPT informatyka
-EKA informatyka
-EKA automatyka i robotyka
*Uniwersytet Wrocławski
-informatyka
-- 10 lip 2015, o 15:16 --
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Witam, nadszedł dzień sądu i wynika, że dostałem się na:
*PWr:
-EKA informatyka
*Uniwersytet Wrocławski
-informatyka
Chyba jednak się wybiorę na Uniwerek, ale jak by ktoś chciał napisać coś do informatyki na PWr na EKA i na UWr, to proszę bardzo, bardzo mi się to przyda
Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie matematyki na informatyce na UWr, czy jest ona bardzo trudna, czy wystarczy się systematycznie uczyć i nie będzie z nią problemów?
Oraz jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy po UWr jest łatwo o staż i pracę, czy na UWr jest coś takiego jak biuro karier jak na politechnice?
Otóż poczytałem dużo opinii i różnych tematów.
Złożyłem jeszcze dodatkowo podanie na Uniwersytet Wrocławski.
Już sam w końcu nie wiem na co iść, wiem tylko że nie chcę się nudzić monotonną teorią. Myślałem, żeby w przyszłości spróbować programować gry, ale nie wiem za bardzo po jakim wydziale mógłbym to robić.
Dodatkowo jednak chciałbym uniknąć dużej ilości fizyki.
Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś by mógł napisać co się robi po danym kierunku(tzn w jakiej branży się jest i co można robić, bo informatory z pwr za wiele mi nie mówią) oraz w jakim kierunku się rozwija.
Chodzi mi o:
*PWr:
-IZ informatyka
-WPPT informatyka
-EKA informatyka
*Uniwersytet Wrocławski
-informatyka
-- 10 lip 2015, o 15:16 --
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Witam, nadszedł dzień sądu i wynika, że dostałem się na:
*PWr:
-EKA informatyka
*Uniwersytet Wrocławski
-informatyka
Chyba jednak się wybiorę na Uniwerek, ale jak by ktoś chciał napisać coś do informatyki na PWr na EKA i na UWr, to proszę bardzo, bardzo mi się to przyda
Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie matematyki na informatyce na UWr, czy jest ona bardzo trudna, czy wystarczy się systematycznie uczyć i nie będzie z nią problemów?
Oraz jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy po UWr jest łatwo o staż i pracę, czy na UWr jest coś takiego jak biuro karier jak na politechnice?