UW z infromatyki na matematykę

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
StiepanT
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: StiepanT »

Witam.
Jestem tegorocznym maturzystą i nie wiem co wybrać: matmę czy infę. Sądziłem że na informatyce będzie dużo matematyki, tymczasem zgodnie z programem jest tak tylko na pierwszym roku. Nie chciałbym rezygnować z matmy na rzecz infy, z drugiej strony względy ekonomiczne podpowiadają tę drugą. Znalazłem informację, że z matematyki istnieje możliwość przeniesienia się na informatykę po pierwszym roku. Stąd moje pytanie, jak wygląda opcja w drugą stronę? Czy ludzie przenoszą się z infy na matmę, czy nie wymaga to powtarzania roku, jakie są wymagane oceny? Przedmioty zdają się podobne, więc sądzę, że nie powinno być problemu, wolałbym jednak zasięgnąć informacji od kogoś kto rzeczywiście tam studiuje.

No i w sumie, czy naprawdę po matmie jest tak nieciekawie jeśli chodzi o perspektywy zawodowe?
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 382 razy

Post autor: musialmi »

A po co chcesz się przenosić?
Z tymi perspektywami, to każdy ci powie co innego. Jednak przekonuje mnie to, że jeśli zapytasz ludzi, którzy naprawdę ukończyli Matematykę (np. ludzie z matematyka.pl), dostaniesz odpowiedź "wcale nie jest źle". Ja tam bardziej ufam ludziom, którzy są w temacie niż tym, którzy w nim nie są.
ODPOWIEDZ