Informatyka na UW

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Wojtuce
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Informatyka na UW

Post autor: Wojtuce »

Hej,

jak sądzicie, w IRK jest napisane, że minimalna liczba punktów do zakwalifikowania to 55. Ja po podliczeniu moich teoretycznych wyników z matury w tym roku mam od 72 (w najgorszym wypadku) do 80 (w najlepszym wypadku). Przekroczenie tych 55 punktów oznacza już przyjęcie? Czy może dostają się osoby tylko z najlepszymi wynikami, czyli np. 100 punktów kwalifikacyjnych? Choć 170 miejsc to całkiem sporo. Jak to było w zeszłym roku, bo nie śledziłem?

Dziękuję za wypowiedzi,
Wojtek
Ostatnio zmieniony 30 maja 2014, o 17:52 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
pawliszak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Informatyka na UW

Post autor: pawliszak »

55 to próg, aby w ogóle cię rozpatrzono w rekrutacji. W zeszłym roku próg dostania się to było 88 i cos po przecinku, w tym na pewno spadnie, ale wątpie by zszedł poniżej 80
Kikert
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 13 razy

Informatyka na UW

Post autor: Kikert »

Trochę odkopię temat.

@pawliszak, masz jakieś przewidywania odnośnie progu? Dzisiaj dostałem wyniki matur i wyszło mi 84,6 punkta, też zastanawiam się na Informatyką na UW.
pawliszak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Informatyka na UW

Post autor: pawliszak »

Moje przewidywania to po prostu to co mi się zdaje, a zdaje mi się, że powinno ci tyle punktów wystarczyć
ODPOWIEDZ