Witam.
Jestem tegorocznym maturzystą i mam pewien dylemat.
Planuję wybrać się na studia matematyczne, uczelnią na którą chciałbym się dostać jest Uw lecz jak wiadomo mieć w zanadrzu tylko jedną uczelnię to niedobry pomysł. I tu nasuwa się pytanie, chcą przygotować się na egzamin aktuarialny (najlepszą opcją jest właśnie uw) drugą szkołą którą powinienem wybrać, czy też lepszą jest Pw czy UPoznański , która z tych szkół lepiej przygotuje mnie do tego egzaminu.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Wybór uczelni przygotowującej do egzaminu aktuarialnego
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
-
Prefix
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Wybór uczelni przygotowującej do egzaminu aktuarialnego
Żadna uczelnia nie jest w stanie zapewnić zdania egz. aktuarialnych, bo kluczem do sukcesu jest mnóstwo pracy własnej w domu.
Na pewno łatwiej jest jednak po matematyce (zaawansowany materiał na przedmiotach w stylu rachunek prawd.), ale można też z powodzeniem zdawać po uczelni ekonomicznej (np. w moim przypadku ).
Z tego co wiem, w miarę dużo zdających ten egzamin jest po matmie na Uniwersytecie Łódzkim, tam nawet jest specjalny kierunek.
Na pewno łatwiej jest jednak po matematyce (zaawansowany materiał na przedmiotach w stylu rachunek prawd.), ale można też z powodzeniem zdawać po uczelni ekonomicznej (np. w moim przypadku ).
Z tego co wiem, w miarę dużo zdających ten egzamin jest po matmie na Uniwersytecie Łódzkim, tam nawet jest specjalny kierunek.