wybor studiow
-
xxxxx
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
wybor studiow
Nie zgadzam się do końca z tym co piszecie, bo z tego co się orientuję wśród znajomych, to żeby się dostać na ekonomię trzeba zdawać matmę na maturze (przynajmniej jeśli chodzi o te dobre uczelnie w większych miastach). Ja sama składałam na kierunki raczej ekonomiczne- na UEK (FiR) i UW (Informatyka i ekonometria) i tam, żeby się dostać trzeba było mieć matmę R zdaną w granicach 80% w górę plus jeszcze język R się liczył Co do reszty się zgadzam, tzn. (do autora): musisz sam zdecydować, co Cię bardziej interesuje, co będziesz chciał w życiu robić itd...A jeśli będziesz naprawdę dobry w tym co robisz, to pracę na pewno znajdziesz:P I nie martw się tak strasznie, bo w ostateczności jeśli stwierdzisz, że to co wybrałeś Cię jednak nie interesuje, to możesz spróbować się przenieść gdzie indziej lub startować za rok od nowa Powodzenia
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
wybor studiow
A które to są te "dobre uczelnie w większych miastach"? Kilka sprawdziłem i według Twojego kryterium wśród porządnych szkół nie znalazły się miedzy innymi: UMK, UWr, UJ. Dalej nie chce mi się szukać.xxxxx pisze:Nie zgadzam się do końca z tym co piszecie, bo z tego co się orientuję wśród znajomych, to żeby się dostać na ekonomię trzeba zdawać matmę na maturze (przynajmniej jeśli chodzi o te dobre uczelnie w większych miastach).
Pozdrawiam.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
wybor studiow
No akurat ekonomię na UWr. ciężko nazwać szczególnie ekskluzywnym kierunkiem. Jest on prowadzony na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii...miki999 pisze:A które to są te "dobre uczelnie w większych miastach"? Kilka sprawdziłem i według Twojego kryterium wśród porządnych szkół nie znalazły się miedzy innymi: UMK, UWr, UJ.
JK
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
wybor studiow
Ale chyba jeszcze ciężej jest zarzucać całym uniwersytetom, że nie są dobre, bo nie liczą matematyki na ekonomii. A co do kierunków i wydziałów wiadomo jak bywa- dziwne by było gdyby ktoś wiele wymagał od Wydziału Sztuk Pięknych czy Wydziału Teologicznego lub właśnie od kierunku ekonomia prowadzonego na jakimś wydziale "humanistycznym".Jan Kraszewski pisze:No akurat ekonomię na UWr. ciężko nazwać szczególnie ekskluzywnym kierunkiem. Jest on prowadzony na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii...
-
xxxxx
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
wybor studiow
Przecież ja nie zarzucam uniwersytetom, czy innym uczelniom, że są złe, ale stwierdzam fakt, że jeśli chodzi o ekonomię na wyższym poziomie, to uczelnie wymagają jednak matematyki i to rozszerzonej, o czym świadczą choćby podane przeze mnie wyżej przykłady, mimo, iż są to kierunki pokrewne ekonomii.
-
elektrocyber
- Użytkownik

wybor studiow
Z doświadczenia wiem że wyżej można zajść po finansach lub ekonomii Naturalnym kandydatem na prezesa jest dyrektor finansowy cały Zarząd, Rad Nadzorcza, Kontroler Finansowy ,Główna księgowa która jest też Prokurentem wszyscy dyrektorzy i kierownicy finansowi zarabiają więcej nawet wielokrotnie niż kierownik techniczny który na te najwyższe stanowisko techniczne w naszej firmie czekał 25lat