Computer science- PW
-
sulaw
- Użytkownik

- Podziękował: 78 razy
Computer science- PW
Zastanawiam się nad pójściem na te studia. Próg na nie jest prawie dwukrotnie niższy niż na informatykę "polską" na MiNI. Czy to znaczy, że te studia są w jakiś sposób gorsze, prostsze bądź mniej ambitne? Jaki jest ich poziom trudności w stosunku do standardowej informatyki, czy można się na nich czegoś rozsądnego dowiedzieć. Nie mam żadnych informacji na ich temat, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś znający temat mógł się wypowiedzieć.
-
kalwi
- Użytkownik

- Podziękował: 145 razy
Computer science- PW
z tego co pamiętam studia po ang są płatne, chyba jakieś 2k/semestr, więc imo stąd jest mniejszy próg. A co do poziomu - zapewniam Cię, że na PW nie ma czegoś takiego jak kiepski poziom
-
sulaw
- Użytkownik

- Podziękował: 78 razy
Computer science- PW
Domyślam się, aczkolwiek jest różnica między MEiLem, a transportem i o taką różnicę mniej więcej mi chodziło. Czy pod względem wymagań oba te kierunki tj.computer science i informatyka są podobne, czy jednak są rozbieżności.kalwi pisze: A co do poziomu - zapewniam Cię, że na PW nie ma czegoś takiego jak kiepski poziom
-
ravgirl
- Użytkownik

Computer science- PW
Jako absolwentka polskiej informatyki na MiNI, powiem tyle: CS i informatyka mają w zasadzie ten sam program studiów, te same przedmioty, i w dużej części tych samych prowadzących, mających jednakowe wymagania na obu kierunkach. Poziom wydaje mi się więc porównywalny, może nieco mniej ambitnie jest na CS. Różnica jest taka, że CS jest płatne oraz na CS idą słabsi kandydaci - co widać po progu. Wszystko jednak zależy od człowieka, niektórzy radzą sobie dobrze, niektórzy gorzej. Jak będziesz chciał się nauczyć, to się nauczysz
Sylabusy możesz sobie porównać np. tu:
i tu:
Sylabusy możesz sobie porównać np. tu:
i tu:
-
krystian1863
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Computer science- PW
Jestem co prawda z Eiti, ale powiem tylko tyle, iż słyszałem ze studia po ang. są słabsze pod względem merytorycznym, co wynika m.in. z barier językowych.
- musialmi
- Użytkownik

- Podziękował: 382 razy
Computer science- PW
We Wrocławiu jest podobnie z tymi kierunkami po angielsku, a przyczyna jest pewnie ta sama: po pierwsze, Polacy polski znają lepiej niż angielski, więc łatwiej jest się uczyć, a poza tym po angielsku wykłada tylko część wykładowców, więc jest mały wybór.