"Matematyka od podstaw do matury." Renata Bednarz
-
fuzzgun
Najlepiej przypominać sobie i zapamiętywać prawdę.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Ucz się zatem matematyki mnemotechnicznie, życzę powodzenia.dxmar pisze:i o tym, że JK podważa mnemotechnikę -znaną od starożytności skuteczną i czasowo ekonomiczną metodę uczenia się!
Uważamy, że książka jest zła, Ty uważasz, że jest świetna. I tyle, każdy ma prawo do swojego zdania.dxmar pisze:wszystkie chwyty dozwolone żeby tylko dokopać tej książce
JK
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Bo autorka lub ktoś inny sprzedaje tę książkę drożej na ebayu? Mistrz dedukcji.o tym że kupiłem w dobrej cenie!
Nie węszę spisku. Wierzę, że książka sprawiła Ci tyle radości, że postanowiłeś poszukać o niej opinii w internecie, trafiwszy na ten temat, założyłeś sobie konto po to, aby wystawić pozytywną opinię.i o tym,że dla ciebie i kumpla każdy pozytywny komentarz jest wyrazem spisku ponad 200 osób z allegro,
Mnemotechnikę polegającą na nauce matematyki poprzez "muzykę, taniec i śpiew"? Czy poprzez kupienie tej książki dla siebie, przyjaciół i rodziny?i o tym, że JK podważa mnemotechnikę -znaną od starożytności skuteczną i czasowo ekonomiczną metodę uczenia się!
Uprawiacie tu ekwilibrystykę, która polega na personalnych wycieczkach do osób mających tą książkę a nie na merytorycznych uwagach. Zwłaszcza robi to trzech z was. Stanowicie o wysokim poziomie tego forum.
-
miodzio1988
Coś CI się pomyliło. To nie my mówiliśmy, że matematyka to muzyka i piękno tylko Pani Renatka. Dwie pierwsze strony tego tematu to właśnie wykrycie masy błędów w Jej książce.
I tych trzech z Was to m.in. student i świetny matematykwykładowca. A Pani Renata niby kim jest? Pośmiewiskiem internetu z tego co widzę.
I tych trzech z Was to m.in. student i świetny matematykwykładowca. A Pani Renata niby kim jest? Pośmiewiskiem internetu z tego co widzę.
Dla niej widocznie taka jest! Widać za niskie progi dla TWOJEGO mózgu.
Zwykła zawiść.
Zamiast się tak produkować oblicz jaki to procent
lemingów 3 / do 200 ludzi z allegro?
Ps. To jest pośmiewisko? Taaaka autorska strona w sieci?
Chłopie, ręce z hukiem opadają jak się czyta twoje łuczone wywody:D
Zwykła zawiść.
Zamiast się tak produkować oblicz jaki to procent
Ps. To jest pośmiewisko? Taaaka autorska strona w sieci?
Chłopie, ręce z hukiem opadają jak się czyta twoje łuczone wywody:D
- Lorek
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Patrz pan, a myślałem, że takie określenie to tylko w dyskusjach politycznych (swoją drogą ciekawe, że takimi hasłami najczęściej rzucają osoby zachowujące się właśnie jak owe lemingi).lemingów
I co z tego wynika?3 / do 200
Jak się czyta wypowiedzi pisane w tym stylu to tym bardziej.Chłopie, ręce z hukiem opadają jak sie czyta twoje wyyyywody:D
-
miodzio1988
Wow. A progi dla Twojego mózgu są jakie? Można wiedzieć kto tak broni książki Pani Renaty? STudent chociaż?Dla niej widocznie taka jest! Widać za niskie progi dla TWOJEGO mózgu.
Książka Pani Renaty nie nauczyła Cię liczyć procentów? To smutneZamiast się tak produkować oblicz jaki to procent
Tak. To jest pośmiewiskoPs. To jest pośmiewisko? Taaaka autorska strona w sieci?
Ok. To nie na mój temat są wpisy na wykopie ;]Chłopie, ręce z hukiem opadają jak się czyta twoje łuczone wywody:D
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Przypominam szanownym dyskutantom, że do wymieniania "uprzejmości" służy PW.
Ten temat dotyczy pewnej książki, w związku z tym wszystkie kolejne wypowiedzi, które nie będą z tym tematem bezpośrednio związane, będę wyrzucał do Kosza.
JK
Ten temat dotyczy pewnej książki, w związku z tym wszystkie kolejne wypowiedzi, które nie będą z tym tematem bezpośrednio związane, będę wyrzucał do Kosza.
JK
- 1Zielona1
- Użytkownik

DxMar,
Nie dasz rady.
Pan dr Kraszewski nie dość, że nie reaguje kiedy powinien, to jedynie straszy i uprawia nepotyzm.
Przykłady: w postach są nieścisłości.
Dla przykładu - powyżej napisałeś "jak się czyta twoje uczone wywody:D"
a Lorek zacytował "jak sie czyta twoje wyyyywody:D”
Nadto - jeśli ktoś cytuje wypowiedź, zwłaszcza Renaty Bednarz, która jest tu pod waszym obstrzałem, to cytat powinien być co do jednej litery dokładny.
A nie jest:
Jan Kraszewski, /str 1/wypowiedział się: „ z tą niewymiernością 7/9 to gruby błąd rzeczowy.”
W którym miejscu Wocium Panie autorka napisała, że 7/9 to liczba niewymierna? Nigdzie.
To nadinterpretacja.
Wiadomo, że po zamianie 0,(7) na ułamek zwykły otrzymamy 7/9. Jednak jeśli cytujemy, to precyzyjnie, ponieważ nawet tak bliskoznaczna zmiana formy może być podstawą do spekulacji.
pan to czuje?
Miki napisał, że autorka uczy matematyki „poprzez muzykę, taniec i śpiew” /str 8/.
W którym miejscu tak napisałam? Nigdzie.
Napisała natomiast, że wg mnie: „Matematyka to Sztuka, to Piękno, to Muzyka”.
Bałagan tu macie.
Użytkownik "nmn" nagle zmienił nick. Na początku był tu „nmn”, teraz jest „Anna”. Ach zasłużona matematyczka /str 5/ zarzuca Mangekyo, że jest nim być może autorka książki. Co zaszkodzi ziarno niepewności zasiać, może z tego jakieś błoto się urzeźbi.
Jan Kraszewski jako szef forum powinien sprawdzić IP autorki i Mangekyo i potwierdzić lub zdementować to posądzenie, przynajmniej w formalnej kwestii. Od roku tego nie zrobił. Nepotyzm.
Na wykopie bodaj autorstwa Miodzia, bo zmieniacie nicki jak skarpetki, posty oscylują wokół osobowości autorki a nie książki.Są przytaczane inne opracowani kogoś tam za 1000 zł mające fatalne wydanie, szary papier i rysunki do bani. Mglista wypowiedź kogoś tam nasuwa skojarzenie, że to książka moja. Nic bardziej mylnego.
Solą w waszym oku jest ta książka, to widać, słychać, czuć.
Wy nie wiecie co to jest matematyka! Wy myślicie: liczby, liczby! Nie! A ona śpiewa, gra jak kryształ. Cała dusza tonie w dźwięcznym, przejrzystym krysztale.
Stanisław Brzozowski - polski filozof, pisarz, publicysta i krytyk literacki.
Źródło:
Nie dasz rady.
Pan dr Kraszewski nie dość, że nie reaguje kiedy powinien, to jedynie straszy i uprawia nepotyzm.
Dla przykładu - powyżej napisałeś "jak się czyta twoje uczone wywody:D"
a Lorek zacytował "jak sie czyta twoje wyyyywody:D”
Nadto - jeśli ktoś cytuje wypowiedź, zwłaszcza Renaty Bednarz, która jest tu pod waszym obstrzałem, to cytat powinien być co do jednej litery dokładny.
A nie jest:
Jan Kraszewski, /str 1/wypowiedział się: „ z tą niewymiernością 7/9 to gruby błąd rzeczowy.”
W którym miejscu Wocium Panie autorka napisała, że 7/9 to liczba niewymierna? Nigdzie.
To nadinterpretacja.
Wiadomo, że po zamianie 0,(7) na ułamek zwykły otrzymamy 7/9. Jednak jeśli cytujemy, to precyzyjnie, ponieważ nawet tak bliskoznaczna zmiana formy może być podstawą do spekulacji.
pan to czuje?
Miki napisał, że autorka uczy matematyki „poprzez muzykę, taniec i śpiew” /str 8/.
Bałagan tu macie.
Użytkownik "nmn" nagle zmienił nick. Na początku był tu „nmn”, teraz jest „Anna”. Ach zasłużona matematyczka /str 5/ zarzuca Mangekyo, że jest nim być może autorka książki. Co zaszkodzi ziarno niepewności zasiać, może z tego jakieś błoto się urzeźbi.
Jan Kraszewski jako szef forum powinien sprawdzić IP autorki i Mangekyo i potwierdzić lub zdementować to posądzenie, przynajmniej w formalnej kwestii. Od roku tego nie zrobił. Nepotyzm.
Na wykopie bodaj autorstwa Miodzia, bo zmieniacie nicki jak skarpetki, posty oscylują wokół osobowości autorki a nie książki.Są przytaczane inne opracowani kogoś tam za 1000 zł mające fatalne wydanie, szary papier i rysunki do bani. Mglista wypowiedź kogoś tam nasuwa skojarzenie, że to książka moja. Nic bardziej mylnego.
Solą w waszym oku jest ta książka, to widać, słychać, czuć.
Wy nie wiecie co to jest matematyka! Wy myślicie: liczby, liczby! Nie! A ona śpiewa, gra jak kryształ. Cała dusza tonie w dźwięcznym, przejrzystym krysztale.
Stanisław Brzozowski - polski filozof, pisarz, publicysta i krytyk literacki.
Źródło:
-
miodzio1988
Pani nie dorasta Panu Kraszewskiemu do pięt w każdej dziedzinie więc proszę się nie ośmieszać.Pan dr Kraszewski nie dość, że nie reaguje kiedy powinien, to jedynie straszy i uprawia nepotyzm.
Poprawki Pani zrobiła? Douczyła się Pani?
hahahahahahhahahahah tragiczne tłumaczenie.W którym miejscu Wocium Panie autorka napisała, że 7/9 to liczba niewymierna? Nigdzie.
W kółeczkach był podział na liczby? Nie pamiętamy?
To nie jest prawdaNa wykopie bodaj autorstwa Miodzia,
Coś jeszcze? Czy dalej Pani zamierza bronić tego śmiesznego "dzieła"?
-
anna_
- Użytkownik

- Podziękował: 35 razy
Kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem?1Zielona1 pisze: Użytkownik "nmn" nagle zmienił nick. Na początku był tu „nmn”, teraz jest „Anna”. Ach zasłużona matematyczka /str 5/ zarzuca Mangekyo, że jest nim być może autorka książki. Co zaszkodzi ziarno niepewności zasiać, może z tego jakieś błoto się urzeźbi.
Poza tym mój nick to anna_ a nie Anna.
A zmiana nicka nie miała nic wspólnego z tym tematem.anna_ pisze:Od Ciebie na pewno.Mangekyo pisze: 2) Możliwe, że staż ma Pani starszy, ale to nie czyni Pani mądrzejszą.
Ps Kolejny uczeń pani zielonej?
- Althorion
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Proszę mi wytłumaczyć różnicę pomiędzy \(\displaystyle{ 0,(7)}\) a \(\displaystyle{ \frac{7}{9}}\).W którym miejscu Wocium Panie autorka napisała, że 7/9 to liczba niewymierna? Nigdzie.
To nadinterpretacja.
Pragnę zauważyć, że na liście nie ma matematyka.Stanisław Brzozowski - polski filozof, pisarz, publicysta i krytyk literacki.
-
miodzio1988
Smigol napisał:
I mam dowód na to, że Pani Renatka tak uważała, bo wcześniejszej wersji książki się z internetu nie usunie ;] I co Pani Renatka na to?
A widzę, że ktoś inny chyba ma:Może ja mam jakąś psychozę
No i znowu:Miki napisał, że autorka uczy matematyki „poprzez muzykę, taniec i śpiew” /str 8/.
No jest, bo jest tragiczna, a autorka tej książki ośmiesza się, co powoduje, że jeszcze bardziej nas ta książka razi.Solą w waszym oku jest ta książka, to widać, słychać, czuć.
Było w książce naszej super autorki. Autorka będzie teraz pisała, że nie było? To jest szczyt. Za takie bezczelne kłamstwa ze szkoły powinni Panią wyrzucić. To ma być autorytet?W którym miejscu Wocium Panie autorka napisała, że 7/9 to liczba niewymierna? Nigdzie.
To nadinterpretacja.
I mam dowód na to, że Pani Renatka tak uważała, bo wcześniejszej wersji książki się z internetu nie usunie ;] I co Pani Renatka na to?