Ja vs. Konkurs matematyczny organizowany przez AGH

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
cz0rnyfj
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 30 razy

Post autor: cz0rnyfj »

Witam wszystkich,
Od września idę do drugiej klasy LO. Pierwszą klasę oraz gimnazjum ukończyłem z oceną celującą z matematyki. Wiem również, że wystartuje w tym roku w konkursie organizowanym przez AGH. Z reguły jestem samoukiem i teraz pytanie czy Waszym zdaniem dam radę samodzielnie (lub z lekką pomocą nauczyciela) odpowiednio przygotować się do tego konkursu. Zamierzam od dzisiaj robić zadania z podręcznika do drugiej klasy (poziom rozszerzony), ale nie wiem czy dam sobie z nimi radę. Liczę na pomoc z Waszej strony
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, o 17:27 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Mruczek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

Post autor: Mruczek »

Zbyt wymagający to ten konkurs nie jest. Ludzie spokojnie zostają laureatami w drugiej klasie. Przed drugim etapem powinieneś przerobić przynajmniej częściowo III klasę, w szczególności kombinatorykę i stereometrię z III klasy.
nierozumiemfizy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: nierozumiemfizy »

nie zadawaj głupich pytań, tylko bierz się do roboty
mattrym
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: mattrym »

Przerób całą 3 klasę bez statystyki. Zadania są niemalże na tym samym poziomie, co matura rozszerzona, jedyną przeszkodą może być czas i blokada mózgu. Przerób oba zbiory i zadania z poprzednich edycji, powinno być w porządku.
ODPOWIEDZ