Witam,
Rozważmy te dwa wydziały. Chodzi o kierunek informatyka. Najlepsze wypowiedzi będą studentów.
Mam takie pierwsze pytanie, ile średnio odpada studentów po I // II semestrze ?
MIM UW a MiNI PW
-
macieq44
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
MIM UW a MiNI PW
Nie jestem, jak na razie, studentem MIMUW na informatyce ani tym bardziej MINIPW, ale powiem Ci tyle, że nie warto porównywać tych dwóch wydziałów w szczególności pod kątem ilu studentów odpada. No chyba, że chcesz iść na łatwiejszy kierunek, ale nie polecam tych dwóch uczelni w takim razie, bo z tego co wiem, to poziom jest wysoki i nie jest w cale tak łatwo "prześlizgnąć się" na kolejny semestr, tak jak na innych uczelniach, np. UAM (wiem to z autopsji jeśli chodzi o UAM).
Radzę Ci bardziej popytać się o perspektywy po danych wydziałach albo popatrzeć samemu na program studiów i jakie specjalności proponują. Z tego co mi wiadomo, to na MIMUW jest większy nacisk na algorytmikę i programowanie.
Radzę Ci bardziej popytać się o perspektywy po danych wydziałach albo popatrzeć samemu na program studiów i jakie specjalności proponują. Z tego co mi wiadomo, to na MIMUW jest większy nacisk na algorytmikę i programowanie.
-
jacqud
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
MIM UW a MiNI PW
Trochę nie do końca na temat ale też tyczy się to dokładnie tych 2 wydziałów i informatyki.
Na MiNI znalazłem, że są 3 tury rekrutacji. Ile jest na MIMie?
Czy faktycznie ludzie rezygnują i te tury coś dają czy raczej Ci co tam składają już zostają i próg się nie za bardzo rusza?
Na MiNI znalazłem, że są 3 tury rekrutacji. Ile jest na MIMie?
Czy faktycznie ludzie rezygnują i te tury coś dają czy raczej Ci co tam składają już zostają i próg się nie za bardzo rusza?
-
jacqud
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
MIM UW a MiNI PW
dziękimdzn pisze:na MIMie od lat nie ma więcej niż jednej tury.
Odsiew z tego co rozmawiałem ze znajomym to ogromny ale czy to ma jakieś znaczenie?