Rekrutacja na PW

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
teoria
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Rekrutacja na PW

Post autor: teoria »

Witam

Chciałbym się zapytać, jeśli ktoś wie, jakie mniej więcej wymagania pod względem wyników trzeba spełnić aby dostać się na matematykę na studia II stopnia na PW? Jeśli mam średnią około 4.0, praca na 5.0, obrona na 5.0, oraz ocena na dyplomie 4.5, to mam szansę? Jak to wygląda?
Będę wdzięczny za pomoc
miodzio1988

Rekrutacja na PW

Post autor: miodzio1988 »

a jesteś z PW czy nie? I jaka specjalizacja, to też jest ważne.
Awatar użytkownika
Arst
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 82 razy

Rekrutacja na PW

Post autor: Arst »

To ja tylko o specjalnościach słów kilka. Na SMAD i MUF będzie się trudno dostać osobom z zewnątrz, bo jest mnóstwo chętnych (obecnie na 3 roku jest ok. 70 osób, w tym spadochroniarze, z czego większość wybiera raczej te dwie specjalności). Mało oblegane są MNI i MNT, tam się łatwo dostać.

Więcej o specjalnościach masz tutaj
... atematyka/
teoria
Użytkownik
Użytkownik

Rekrutacja na PW

Witam, niestety nie jestem z "wewnątrz", wiem, że wystarczy mieć 4 na dyplomie aby spełniać jakieś tam kryteria na PW- pod warunkiem, że tam robiło się studia I stopnia.

Jak myślicie, jest sens składać? Nie dostałem jeszcze dyplomu do ręki i nie wiem także jak to jest ze składaniem dokumentów, tzn. do ilu uczelni można na mgr składać maksymalnie?

A specjalizacja finansowa- matematyka w finansach
Będę wdzięczny za więcej wiadomości
miodzio1988

Rekrutacja na PW

Warto, nic nie masz do stracenia przeciez
teoria
Użytkownik
Użytkownik

Rekrutacja na PW

A w jaki oni sposób mogą oceniać te dokumenty? patrzą tak bardzo na średnią? Bo właśnie jak widać moja średnia nie jest jakaś najwyższa, nie przykładałem się do wszystkich przedmiotów na studiach- no ale na dyplomie ogólnie 4.5, praca też bardzo dobra na 5.0, może zwrócą na to uwagę.
Szkoda że nie ma (a przynajmniej ja nie znalazłem) jakiegoś konkretnego systemu oceny dla tych którzy nie są z PW.
miodzio1988

Rekrutacja na PW

A ja wiem jak patrzą? Można wysłać maila do szefa danej specjalizacji i się dopytac.
teoria
Użytkownik
Użytkownik

Rekrutacja na PW

Ale mi chodzi o samo przyjęcie na kierunek matematyka, to czy mnie potem przyjmą na daną specjalizację , pod warunkiem, że mnie w ogóle przyjmą na matematykę, to chyba inna sprawa. Bo przecież nie przyjmują chyba od razu na specjalizację, tylko najpierw na sam kierunek
miodzio1988

Rekrutacja na PW

To co, przyjmą Cię na matmę bez specjalizacji? Serio tak myślisz, że wyglądają studia magisterskie?
teoria
Użytkownik
Użytkownik

Rekrutacja na PW

No specjalizację się wybiera chyba gdy już się zacznie studia? Choć w sumie tutaj jest to kontynuacja pewnych specjalności, więc może i racja. Czyli ja składałbym od razu na specjalizację finansową, skoro wcześniej taką robiłem tak?
miodzio1988

Rekrutacja na PW

na PW na 1 stopniu jesty ogolna matematyka, na 2 stopniu się wybiera specjalizacje. I to są juz oddzielnie studia( warstwując po specjalizacjach )
wdsk90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 25 razy

Rekrutacja na PW

Post autor: wdsk90 »

miodzio1988 pisze:na PW na 1 stopniu jesty ogolna matematyka, na 2 stopniu się wybiera specjalizacje. I to są juz oddzielnie studia( warstwując po specjalizacjach )
Damian, specjalność - nie specjalizacja.
miodzio1988

Rekrutacja na PW

Damian? ! Coś się koledze pomyliło

Tak, żeby nie było OT, do wczoraj był termin rejestrowania się na 2 stopien studiow. Kto p[rzespal niech zaluje
teoria
Użytkownik
Użytkownik

Rekrutacja na PW

No jutro sa wyniki ponoc przyjec
Awatar użytkownika
Arst
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 82 razy

Rekrutacja na PW

Post autor: Arst »

Wyniki rekrutacji będą najwcześniej w środę.
ODPOWIEDZ