Witam jako że już po maturach mam jedno frapujące pytanie , niestety nie znalazłem na nie odpowiedzi w tkz "góglach"
Pytanie odnosi się właśnie do tego kierunku na Uniwerku w białymstoku
wyniki z matury (przewidywane na 99%)
Matematyka Podstawa : 88%-90%
Matematyka rozszerzenie : około 60%
Reszta jest mniej ważna , chodzi mi właśnie o studiowanie na uniwerku informatyki czy z takimi wynikami z matury bede w stanie się dostać ? Może ktoś słyszał jakie progi były w tamtym roku >?
Przeliczniki to 1 dla rozsz , 0,65 dla podstawy - wybierany jest tylko jeden przedmiot do punktacji
Patrząc w roku 2012 zarówno na polibudzie w białymstoku jak i na uniwerku były wolne miejsca na informatykę ale jak teraz będzie to nie wiadomo.
Uniwersytet Białostocki -Informatyka
-
miodzio1988
-
pantiktak
- Użytkownik

no niestety przeszukałem pół znanego mi internetu ;-(
jedyne co mi wiadomo że 26 lipca po trzeciej turze rekrutacji na Politechnice Białostockiej na kierunku Informatyka było 6 wolnych miejsc zaś na Uniwerku było ich około 20 czy coś koło tego .
Wyciągając wnioski będę miał około 60 pkt rekrutacyjnych na 100 pytanie czy to wystarczy
jedyne co mi wiadomo że 26 lipca po trzeciej turze rekrutacji na Politechnice Białostockiej na kierunku Informatyka było 6 wolnych miejsc zaś na Uniwerku było ich około 20 czy coś koło tego .
Wyciągając wnioski będę miał około 60 pkt rekrutacyjnych na 100 pytanie czy to wystarczy
-
miodzio1988
5 minut szukania:
... -i-stopnia
o to chodziło? Jest późno i miałem ciężki weekend, juwenalia PW ;]
... -i-stopnia
o to chodziło? Jest późno i miałem ciężki weekend, juwenalia PW ;]
-
jacqud
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Z takimi wynikami to raczej kieruj się na PB, a nie UwB. Słyszałem, że poziom jest nieporównywalnie lepszy.
-
pantiktak
- Użytkownik

Właśnie widzę próg to tylko 20 pkt a więc 31% z podstawy
nie wiem jak ci dziękować za znalezienie tej strony , ale tez się zastanawiam jak jej nie mogłem odszukać.
reasumując dzisiaj do wyników maturalnych doszła jeszcze fizyka rozszerzona ale z niej nie spodziewam się więcej niż 30% nie zdążyłem po prostu wszystkiego ogarnąć zdawałem jeszcze inne rozszerzenia itp ;_) ale zawsze to coś
Jak by ktoś posiadał próg na Polibude w białymstoku to może tutaj wrzucić.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
nie wiem jak ci dziękować za znalezienie tej strony , ale tez się zastanawiam jak jej nie mogłem odszukać.
reasumując dzisiaj do wyników maturalnych doszła jeszcze fizyka rozszerzona ale z niej nie spodziewam się więcej niż 30% nie zdążyłem po prostu wszystkiego ogarnąć zdawałem jeszcze inne rozszerzenia itp ;_) ale zawsze to coś
Jak by ktoś posiadał próg na Polibude w białymstoku to może tutaj wrzucić.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi