Matematyka na PW.
-
AvaterTex
- Użytkownik

Matematyka na PW.
Czy na PW poziom matematyki jest naprawdę wysoki ? Chciałbym zacząć, ale mam obawę, że sobie nie poradzę z materiałem. Proszę o bardzo dobre opinie. Dziękuję.
-
AvaterTex
- Użytkownik

Matematyka na PW.
Na MINI jest informatyka i matematyka, chodzi mi o kierunek matematyczny - tam się wybieram prawdopodbnie. Więc ?miodzio1988 pisze:Zależy od kierunku tak naprawdę
-
miodzio1988
Matematyka na PW.
Jest naprawdę porządny poziom. Są przedmioty, które potrafią zabić człowieka pstwo i cząstki, ale da się przeżyć.
-
AvaterTex
- Użytkownik

Matematyka na PW.
Dzięki. A może wiesz, jak jest z przenosinami ? Jak mi się nie spodoba matematyka, to chciałbym zmienić na informatykę, nawet po 1 semestrze. Wiem, że to nie koncert życzeń Czy to zależy od dziekana ? Z góry wielkie dzięki.miodzio1988 pisze:Jest naprawdę porządny poziom. Są przedmioty, które potrafią zabić człowieka pstwo i cząstki, ale da się przeżyć.
-
miodzio1988
-
AvaterTex
- Użytkownik

Matematyka na PW.
Ostatnie pytanie. Jak oceniasz obecnego dziekana (bo chyba jest 1) ? Czy służy dobrze studentom ?
- Arst
- Użytkownik

- Podziękował: 82 razy
Matematyka na PW.
Bez przesady z tymi cząstkami. Profesor Chełmiński świetnie prowadzi ten przedmiot (w miarę prosta teoria i przejrzyste dowody), a problemy studentów są w dużej mierze spowodowane zaległościami z poprzednich semestrów.miodzio1988 pisze:Jest naprawdę porządny poziom. Są przedmioty, które potrafią zabić człowieka pstwo i cząstki, ale da się przeżyć.
"Prawdziwe" cząstki zaczynają się dopiero na RRCz II (do wyboru) i na przedmiotach specjalności Matematyka w Naukach Technicznych (II stopień)
-
miodzio1988
Matematyka na PW.
Bez przesady, ludzie najbardziej na tym uwalają. Ja miałem tylko semestr cząstek bo u nas nie było0 możliwość wyboru dwóch semestrów.
Dopiero zaczyna, więc jest dosyć formalny w swoich postanowieniachak oceniasz obecnego dziekana (bo chyba jest 1) ? Czy służy dobrze studentom ?
- tomaszek92
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matematyka na PW.
Po pierwszym semestrze nie można się przenieść, dopiero po pierwszym roku- w regulaminie studiów tak jest napisane.AvaterTex pisze:A może wiesz, jak jest z przenosinami ? Jak mi się nie spodoba matematyka, to chciałbym zmienić na informatykę, nawet po 1 semestrze. Wiem, że to nie koncert życzeń Czy to zależy od dziekana ? Z góry wielkie dzięki.