WAT czy PW (mechatronika)
-
Dredek
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
Witam
Więc tak załóżmy że dostałem się na PW i WAT na ten sam kierunek (mechatronika - tak naprawdę dostałem się tylko na WAT ale na PW jestem w rezerwie na 100 miejscu).
Jeżeli zdarzy się że dostane się na te obie uczelnie to którą wybrać? Wg rankingów PW jest wyżej, ale przecież rankingi nie powiedzą wszystkiego. Po której uczelni łatwiej będzie o dobrą pracę?
Czy mechatronika to dobry wybór? Będę mieszkał w akademiku, gdzie będzie spokojniej? Nie jestem typem imprezowicza.
Mogę jeszcze wybrać elektrotechnikę na PW, tam się dostałem i informatykę na politechnice lubelskiej, ale nie jestem przekonany do tej uczelni.
pozdrawiam i proszę o pomoc w wyborze tej jakże ważnej drogi
Więc tak załóżmy że dostałem się na PW i WAT na ten sam kierunek (mechatronika - tak naprawdę dostałem się tylko na WAT ale na PW jestem w rezerwie na 100 miejscu).
Jeżeli zdarzy się że dostane się na te obie uczelnie to którą wybrać? Wg rankingów PW jest wyżej, ale przecież rankingi nie powiedzą wszystkiego. Po której uczelni łatwiej będzie o dobrą pracę?
Czy mechatronika to dobry wybór? Będę mieszkał w akademiku, gdzie będzie spokojniej? Nie jestem typem imprezowicza.
Mogę jeszcze wybrać elektrotechnikę na PW, tam się dostałem i informatykę na politechnice lubelskiej, ale nie jestem przekonany do tej uczelni.
pozdrawiam i proszę o pomoc w wyborze tej jakże ważnej drogi
- max
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
Ja mogę jedynie powiedzieć, że z tego co słyszałem, to PL nie jest najlepszą uczelnią i raczej na Twoim miejscu wybierałbym między PW a WAT-em... ale z drugiej strony uczelniami technicznymi się średnio interesuję, no i na żadnej z nich nie studiowałem. Być może znajdzie się ktoś bardziej kompetentny do udzielania rad w tym zakresie...
-
Lukasz_C747
- Użytkownik

PW - Politechnika WarszawskaHania_87 pisze:proszę o rozszerzenie skrótów uczelni i podanie kierunków, na które nie dostałeś
WAT - Wojskowa Akademia Techniczna
Kierunki takie jak najbardziej istnieją i tak się właśnie nazywają
-
krzysio288
- Użytkownik

Mój brat miał identyczna sytuację. Wybrał PW Mechatronikę i z tego co wiem jest zadowolony ale nic nie sugeruje. Oba kierunki godne uwagi. Ale ja sie na tym nie znam
-
krystian_niko
- Użytkownik

Wojskowa Akademia Techniczna jest bardzo dobrą uczelnią i napewno nie będziesz miał problemów ze znalezieniem pracy po jej ukończeniu..a zwłaszcza po takim kierunku jak Mechatronika..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Leto
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Dodam jeszcze, ze z WATu ponoc ( znajomy studiowal) jest niezwykle ciezko wyleciec i trzeba sie naprawde solidnie postarac, zeby nie zaliczyc n-tej poprawki.
-
Orion94
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Czy ktoś jeszcze może porównać ten kierunek na tych uczelniach? Czy WAT dużo odstaje od PW pod względem mechatroniki (jeśli w ogóle)? Czy na WAT studenci zajmują się sprzętem tylko wojskowym ?
- Generau
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Studia cywilne na wacie realizują taki sam program jak inne politechniki.
Natomiast na studiach wojskowych jest realizowany program politechniki oraz szkolenie wojskowego.
Natomiast na studiach wojskowych jest realizowany program politechniki oraz szkolenie wojskowego.