Co na miesiąc przed maturą?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
miro113
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: miro113 »

Witam
Jaki zbiór polecacie na miesiąc przed maturą? Czy czerwony aksjomat da rade w miesiąc zrobić?
A może wziąć się za arkusze maturalne z poprzednich lat? Materiał mam opanowany.
Union
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 43 razy

Post autor: Union »

Arkusze maturalne pazdro ?
miro113
Użytkownik
Użytkownik

No właśnie czy do matury lepiej zrobić "standardowe" arkusze CKE i Operonu czy lepiej niestandardowe i trudniejsze np. Aksjomat. Bo ten pazdro to podobno znacznie ponad mature?
Union
Użytkownik
Użytkownik

Czy ja wiem, poziom raczej podobny, zrób sobie najpierw te z poprzednich lat, jak zabraknie - sięgnij po pazdro.
miro113
Użytkownik
Użytkownik

A rozszerzony Aksjomat w miesiąc jest realne zrobić?
Union
Użytkownik
Użytkownik

Dla chcącego nic trudnego - ale o tym zbiorze się jednak nie wypowiadam bo mi do gustu nie przypadł ale powodzenia.
jacqud
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jacqud »

Moim zdaniem da się ale sporo pracy. Zestawy przewalały się przez cały rok jako przygotowanie do matury, a testy robiłem na własną rękę. Te 20 testów zrobiłem w 2 tygodnie. Wszystko zależy od osoby.
Czy polecam to nie wiem, bo nie mam porównania z niczym innym niż Operon i arkusze CKE z poprzednich lat. Aksjomat z tych 3 najtrudniejszy moim zdaniem
Gastly1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Gastly1 »

Też mam miesiąc, Aksjomat zrobiłem w 2 miesiące, bo też trzeba było znaleźć czas na inne rzeczy jak wychodzenie z domu czy język angielski, no i jeszcze rzeczy na zaliczenie do szkoły, byle mieć tego dostatecznego. 1 miesiąc? Nie będzie łatwo, ale jak się postarasz to masz szansę to zrobić. Kilka godzin pracy dziennie i jak trafisz na schematyczne zadanie to przez moment o nim pomyśl i natychmiast przejdź do kolejnego. Ja już mam zrobione dużo, powtarzam teraz zbiorki z klas od 1-szej do trzeciej i na koniec planuję Operon 2013 + Maturki. Tak na 10 dni przed. Pozdrawiam, liczę że Ci się uda to zrobić!

Moim zdaniem arkusze Pazdro trudniejsze niż maturalne.
lucas7
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 13 razy

Post autor: lucas7 »

Aksjomat robicie cały czy tylko 20 zestawów maturalnych?
Gastly1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Gastly1 »

Jak jest dużo czasu to cały, bo te początkowe zadania zamknięte, całkiem fajne są. Może i nie przypominają matury rozszerzonej, bo tam nie ma zadań zamkniętych.. ale z drugiej strony przerobienie ich nie jest niczym złym. Jednak najbardziej opłaca się skupić na zestawach maturalnych. Ewentualnie jak nie czujemy jakiegoś działu np. Trygonometrii to polecam przerabiać zestawy zadań zamkniętych i potem otwartych. Przerobienie Aksjomatu to gwarancja dobrego wyniku xD
ODPOWIEDZ