Co na miesiąc przed maturą?
-
miro113
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Witam
Jaki zbiór polecacie na miesiąc przed maturą? Czy czerwony aksjomat da rade w miesiąc zrobić?
A może wziąć się za arkusze maturalne z poprzednich lat? Materiał mam opanowany.
Jaki zbiór polecacie na miesiąc przed maturą? Czy czerwony aksjomat da rade w miesiąc zrobić?
A może wziąć się za arkusze maturalne z poprzednich lat? Materiał mam opanowany.
-
miro113
- Użytkownik

No właśnie czy do matury lepiej zrobić "standardowe" arkusze CKE i Operonu czy lepiej niestandardowe i trudniejsze np. Aksjomat. Bo ten pazdro to podobno znacznie ponad mature?
-
jacqud
- Użytkownik

Moim zdaniem da się ale sporo pracy. Zestawy przewalały się przez cały rok jako przygotowanie do matury, a testy robiłem na własną rękę. Te 20 testów zrobiłem w 2 tygodnie. Wszystko zależy od osoby.
Czy polecam to nie wiem, bo nie mam porównania z niczym innym niż Operon i arkusze CKE z poprzednich lat. Aksjomat z tych 3 najtrudniejszy moim zdaniem
Czy polecam to nie wiem, bo nie mam porównania z niczym innym niż Operon i arkusze CKE z poprzednich lat. Aksjomat z tych 3 najtrudniejszy moim zdaniem
Też mam miesiąc, Aksjomat zrobiłem w 2 miesiące, bo też trzeba było znaleźć czas na inne rzeczy jak wychodzenie z domu czy język angielski, no i jeszcze rzeczy na zaliczenie do szkoły, byle mieć tego dostatecznego. 1 miesiąc? Nie będzie łatwo, ale jak się postarasz to masz szansę to zrobić. Kilka godzin pracy dziennie i jak trafisz na schematyczne zadanie to przez moment o nim pomyśl i natychmiast przejdź do kolejnego. Ja już mam zrobione dużo, powtarzam teraz zbiorki z klas od 1-szej do trzeciej i na koniec planuję Operon 2013 + Maturki. Tak na 10 dni przed. Pozdrawiam, liczę że Ci się uda to zrobić!
Moim zdaniem arkusze Pazdro trudniejsze niż maturalne.
Moim zdaniem arkusze Pazdro trudniejsze niż maturalne.
Jak jest dużo czasu to cały, bo te początkowe zadania zamknięte, całkiem fajne są. Może i nie przypominają matury rozszerzonej, bo tam nie ma zadań zamkniętych.. ale z drugiej strony przerobienie ich nie jest niczym złym. Jednak najbardziej opłaca się skupić na zestawach maturalnych. Ewentualnie jak nie czujemy jakiegoś działu np. Trygonometrii to polecam przerabiać zestawy zadań zamkniętych i potem otwartych. Przerobienie Aksjomatu to gwarancja dobrego wyniku xD