Kryptologia na WAT

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
sidorio
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Kryptologia na WAT

Post autor: sidorio »

Witam!

Ostatnio dowiedziałem się o ciekawej specjalności na kierunku Informatyka na Wojskowej Akademii Technicznej jaką jest kryptologia. Czy mógłby ktoś z Was wypowiedzieć się na temat tej specjalności? Wiem, że jest to jeden z dwóch takich kierunków w Europie, limit przyjęć wynosi 30 osób i... są to studia wojskowe. Nigdy nie zakładałem pójścia do wojska, więc trochę mnie to przeraża... Może są na forum jacyś studenci tego kierunku? Czy możliwa byłaby praca w cywilu po takich studiach? Czy studia te są opłacalne? Czy trudno się na nie dostać? (nie mogę znaleźć progów punktowych)

Planowałem pójść na informatykę na PW (MINI) lub na informatykę na AGH, ale kryptologia przykuła moją uwagę szczególnie. Maturę planuję zdać: matematyka rozszerzona powyżej 90%, fizyka rozszerzona ok. 70% i angielski rozszerzony ok. 75%.
Luxxar
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 8 razy

Kryptologia na WAT

Post autor: Luxxar »

Mam ten sam problem , rozważam WAT i kryptologie ale cywilnie (na wojskowe i tak już za poźno) tylko nie jestem pewien jaka przyszłość czeka mnie po kryptologii..

Z taką matura z pewnością się dostaniesz.
ODPOWIEDZ