rekrutacja na semestr letni WEiTI Politechnika Warszawska

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
norbm
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: norbm »

cześć, planuje zamienić od lutego studiowaną obecnie mechatronikę na coś ze startujących zimą kierunków. jeśli bylibyście na tyle uprzejmi, żeby odpowiedzieć na poniższe pytania, byłbym bardzo wdzięczny

1. który z kierunków, tj. informatyka, elektronika lub telekomunikacja, jest najłatwiejszy?
2. czy poziom studiów zaczętych w październiku jest wyższy niż w lutym?
3. który z kierunków daje Waszym zdaniem najlepsze perspektywy?
4. czy rzeczywiście jest tak, że powiedzmy na telekomunikacji mam w pierwszym semestrze 3 przedmioty, w drugim 1, a np. w czwartym 21? tak wynika z rozkładu ects.

z góry dzięki za odpowiedź!
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

1. który z kierunków, tj. informatyka, elektronika lub telekomunikacja, jest najłatwiejszy?
Ten "najtrudniejszy" na który chyba się nie wybierasz...
4. czy rzeczywiście jest tak, że powiedzmy na telekomunikacji mam w pierwszym semestrze 3 przedmioty, w drugim 1, a np. w czwartym 21? tak wynika z rozkładu ects.
... serio?
Aqwe
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 14 razy

Post autor: Aqwe »

Miałem nie odpowiadać bo generalnie takich pytań się nie zadaje ( czyt. bezsens ), ale skoro już miodzio napisał to się udzielę.
Technologia drewna.

Wszystkie są na tym samym poziomie, wybierasz to co Cię interesuje. Ale skoro zadajesz takie pytanie to nie wiesz co Ci w głowie trybi, więc wybierzesz którykolwiek.
Polecam informatykę. Zacznij już programować.
2. czy poziom studiów zaczętych w październiku jest wyższy niż w lutym?
Nie. Wszystkie przedmioty z początkowego okresu ruszają co semestr. Zdecydowana większość z tymi samymi prowadzącymi.
Wszystkie jednakowo dobre.
Nie da rady. Żeby zdać na kolejny semestr trzeba mieć odpowiednią pulę ectsów wyrobionych. Generalnie jest coś takiego jak plan modelowy ( przez dziekanat proponowany ) - komplet przedmiotów na semestr do zdania wyrabiający odpowiednią ilość jednostek. Od 2. semestru można sobie ustalać jakie przedmioty będzie się robiło ( onlineowy system zapisów ). Więc nie da rady na drugim semie wziąć 'jeden' przedmiot i mieć wyrobione jednostki by dziekan z uśmiechem nie powiedział Ci 'żegnaj'.

Zostań na mechatronice. Więcej kobiet.

Pozdrawiam,

Aqwe
norbm
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: norbm »

miodzio1988 pisze:
... serio?
hmm, precyzując prosiłem o to, żeby ktoś mi wytłumaczył, jako, że dla studenta spoza elki jest to delikatnie niejasne. ale dzięki za super komentarz, i'm impressed.

Kod: Zaznacz cały

https://ects.coi.pw.edu.pl/menu2/detail2test/idProgram/305/idWydzial/4/idStopien/1

-- 22 gru 2012, o 23:45 --

w każdym razie dziękuje bardzo za pomoc ;)
ODPOWIEDZ