cześć, planuje zamienić od lutego studiowaną obecnie mechatronikę na coś ze startujących zimą kierunków. jeśli bylibyście na tyle uprzejmi, żeby odpowiedzieć na poniższe pytania, byłbym bardzo wdzięczny
1. który z kierunków, tj. informatyka, elektronika lub telekomunikacja, jest najłatwiejszy?
2. czy poziom studiów zaczętych w październiku jest wyższy niż w lutym?
3. który z kierunków daje Waszym zdaniem najlepsze perspektywy?
4. czy rzeczywiście jest tak, że powiedzmy na telekomunikacji mam w pierwszym semestrze 3 przedmioty, w drugim 1, a np. w czwartym 21? tak wynika z rozkładu ects.
z góry dzięki za odpowiedź!
rekrutacja na semestr letni WEiTI Politechnika Warszawska
-
miodzio1988
Ten "najtrudniejszy" na który chyba się nie wybierasz...1. który z kierunków, tj. informatyka, elektronika lub telekomunikacja, jest najłatwiejszy?
3. który z kierunków daje Waszym zdaniem najlepsze perspektywy?
... serio?4. czy rzeczywiście jest tak, że powiedzmy na telekomunikacji mam w pierwszym semestrze 3 przedmioty, w drugim 1, a np. w czwartym 21? tak wynika z rozkładu ects.
-
Aqwe
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Miałem nie odpowiadać bo generalnie takich pytań się nie zadaje ( czyt. bezsens ), ale skoro już miodzio napisał to się udzielę.
Wszystkie są na tym samym poziomie, wybierasz to co Cię interesuje. Ale skoro zadajesz takie pytanie to nie wiesz co Ci w głowie trybi, więc wybierzesz którykolwiek.
Polecam informatykę. Zacznij już programować.
Zostań na mechatronice. Więcej kobiet.
Pozdrawiam,
Aqwe
Technologia drewna.1. który z kierunków, tj. informatyka, elektronika lub telekomunikacja, jest najłatwiejszy?
Wszystkie są na tym samym poziomie, wybierasz to co Cię interesuje. Ale skoro zadajesz takie pytanie to nie wiesz co Ci w głowie trybi, więc wybierzesz którykolwiek.
Polecam informatykę. Zacznij już programować.
Nie. Wszystkie przedmioty z początkowego okresu ruszają co semestr. Zdecydowana większość z tymi samymi prowadzącymi.2. czy poziom studiów zaczętych w październiku jest wyższy niż w lutym?
Wszystkie jednakowo dobre.3. który z kierunków daje Waszym zdaniem najlepsze perspektywy?
Nie da rady. Żeby zdać na kolejny semestr trzeba mieć odpowiednią pulę ectsów wyrobionych. Generalnie jest coś takiego jak plan modelowy ( przez dziekanat proponowany ) - komplet przedmiotów na semestr do zdania wyrabiający odpowiednią ilość jednostek. Od 2. semestru można sobie ustalać jakie przedmioty będzie się robiło ( onlineowy system zapisów ). Więc nie da rady na drugim semie wziąć 'jeden' przedmiot i mieć wyrobione jednostki by dziekan z uśmiechem nie powiedział Ci 'żegnaj'.4. czy rzeczywiście jest tak, że powiedzmy na telekomunikacji mam w pierwszym semestrze 3 przedmioty, w drugim 1, a np. w czwartym 21? tak wynika z rozkładu ects.
Zostań na mechatronice. Więcej kobiet.
Pozdrawiam,
Aqwe
hmm, precyzując prosiłem o to, żeby ktoś mi wytłumaczył, jako, że dla studenta spoza elki jest to delikatnie niejasne. ale dzięki za super komentarz, i'm impressed.miodzio1988 pisze:... serio?
Kod: Zaznacz cały
https://ects.coi.pw.edu.pl/menu2/detail2test/idProgram/305/idWydzial/4/idStopien/1-- 22 gru 2012, o 23:45 --
w każdym razie dziękuje bardzo za pomoc