Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
-
adam07172
- Użytkownik

Tak. Jeżeli zdawałeś maturę podstawową z języka to przelicznik to 0,5x0,25x[twój wynik]. Mi wyszło 172,5/225
-
antalek
- Użytkownik

Pisalam w tej sprawie do dziekanatu. Przy skladaniu papierow pani ci ten numer uzupelni w systemie;) A moze jakis rodowity Wroclawianin wrzucilby na forum liste przyjetych?;psaba90 pisze:Ja tez dostalem wiadomosc, ze sie dostalem A jest jakas mozliwosc, zeby zobaczyc pelna liste przyjetych?
I mam jeszcze pytanie. Co z numerem swiadectwa maturalnego? Wczesniej tego nie wpisywalem, a teraz juz chyba sie nie da.. Hm?
panna migotka, ja teraz stoje przed takim samym wyborem
-
Marcin_Garbacz
- Użytkownik

- Podziękował: 29 razy
Na Boga to chyba miałes prawie same setkiDumel pisze:mi wychodzi 212. ale na PW nie ide.Ile macie punktów wedlug waszych podliczen na PW? max to 225.
Ja mam 187 a skladalem w takiej kolejnosci:
1) INF na MiNI
2) INF na Elce
3) Makro na Elce
4) Inf na Elektrycznym
5) Matematyka na MiNI
Pewnie za pierwsza rekrutacja zalapie sie na Makro ale chyba bede skladal odwolania na informatyki.
1) INF na MiNI
2) INF na Elce
3) Makro na Elce
4) Inf na Elektrycznym
5) Matematyka na MiNI
Pewnie za pierwsza rekrutacja zalapie sie na Makro ale chyba bede skladal odwolania na informatyki.
Wybrałem informatykę. Wszyscy piszą o tych 'elitarnych' samogłoskach, że się ich w końcu boję.a na jaki kierunek się wybierasz?
Dołączam się do prośbyA moze jakis rodowity Wroclawianin wrzucilby na forum liste przyjetych?;p
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Miałem ten sam problem, pytałem starszych kumpli i też nie wpisywali i jakoś studiująsaba90 pisze:I mam jeszcze pytanie. Co z numerem swiadectwa maturalnego? Wczesniej tego nie wpisywalem, a teraz juz chyba sie nie da.. Hm?
Btw, pewnie że Wrocław
Na PW ja mam 205 jeśli dobrze liczę, a nie miałem wcale samych setek.
Marcin_Garbacz, to żeś się zorientował Od początku nowych matur politechniki liczą humany rozszerzone, ja nawet polski zdawałem rozszerzony i wyszedłem na tym dobrze, mam przynajmniej 2 razy więcej procent na każdą uczelnię. A w dodatku na rozszerzonym wcale nie trzeba się jakoś bardziej napracować czy cos. Może nawet mniej, bo nie trzeba znać lektur.
Ostatnio zmieniony 8 lip 2009, o 20:27 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
adam07172
- Użytkownik

lolomak mylisz się.. nie załapiesz się na makrokierunek bo jeżeli nie załapiesz się na informatykę eiti na październik to przydzielą Cię na luty i będziesz musiał jechać na uczelnie i składać pismo, że nie chcesz na luty - takiej informacji udzielono mi telefonicznie. Wtedy startujesz na dalszą opcję z listy rezerwowych.. nie wiem natomiast jak to jest z listą na wyższą opcję. W zeszłym roku można było zaznaczyć czy chce się brać udział w rekrutacji na luty. W tym roku pomerdali i będzie problem.
-
Marcin_Garbacz
- Użytkownik

No i ja tu straciłem mnostwo punktów. Np z angola za 90 z pods mam tylko 11,25 pt przy 12,5 mozliwych z podstawy. Tyle samo bym uzyskal gdybym napisał mature z rozsz na 45%. Moi koledzy mimo ze mieli z matmy mniej i poniezj 80 a z angola pisali rozsz i wyszlo im tak srednio maja lepsza ogolne wyniki xD Jednym słowem - skiepściłem Ale dostac to sie chyba dostane wiec nie ma co rozpamietywacczeslaw pisze: Marcin_Garbacz, to żeś się zorientował Od początku nowych matur politechniki liczą humany rozszerzone, ja nawet polski zdawałem rozszerzony i wyszedłem na tym dobrze, mam przynajmniej 2 razy więcej procent na każdą uczelnię. A w dodatku na rozszerzonym wcale nie trzeba się jakoś bardziej napracować czy cos. Może nawet mniej, bo nie trzeba znać lektur.
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Na PW przelicznik rozszerzenie/podstawa jest 2, na moje PWr 2.5 - czyli jeszcze więcej, ja to przekalkulowałem na samym początku liceum. W Polsce matura podstawowa ze wszystkich przedmiotów jest dla ludzi, którzy chcą mieć wykształcenie średnie i na nim zakończyć, a świadectwo maturalne jest dla nich święte i uważają, że to im wystarczy. Chyba że chcesz studiować na jakichś dziwnych uczelniach, podobno są takie które punktują identycznie maturę podstawową i rozszerzoną bo rektor ma 90 lat i go nie przekonasz
-
Darnok
- Użytkownik

na UW jest podstawa dzielona na 3 wiec jeszcze sie wiecej teoretycznie traci
Kurde to nie ciekawie. Czyli jak pojade tam i powiem ze chce brac udział dalej w rekrutacji ale nie w lutowej to bedzie wszystko ok?
-
adam07172
- Użytkownik

Lolomak nie wiem dokładnie jak to jest po tym jak rezygnujesz z lutowej.. z tego co mi powiedział to dają Cię na drugą turę w naszym wypadku na makrokierunek (mam tak samo ustawioną kolejność jak Ty).. w każdym razie nie wiem czy możemy się ubiegać na te wyższe opcje z list rezerwowych rezygnując z lutego. W każdym razie musisz wiedzieć że do 17 lipca będziesz musiał tam pojechać i rezygnować z lutego.
-
Marcin_Garbacz
- Użytkownik

czeslaw pisze:Na PW przelicznik rozszerzenie/podstawa jest 2
Yyyy jestes pewien? Chodzi o Politechnike Warszawska??