SGGW a informatyka i budownictwo
-
davidd
- Użytkownik

- Podziękował: 122 razy
Czy opłaca się studiować budownictwo bądź informatykę na SGGW? Na pewno to nie to samo, co politechniki, ale czy ta uczelnia jest warta zachodu?
-
szczypmen
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
W kwestii Informatyki: oczywiście PW albo UW. SGGW ma o wiele niższy poziom nauczania.
Mój kolega obecnie jest na 4 roku informatyki SGGW i mówi że przez pierwsze 3 lata nauczył się na zajęciach niewiele. Gdyby nie to, że programuje we własnym zakresie, miałby problemy.
Prawda jest taka, że i tak trzeba dużo uczyć się na "własną rękę". Im więcej będziesz umiał, tym większa szansa znalezienia dobrego stanowiska jeszcze w czasie studiów. Jak się przyłożysz do nauki to nawet papierek mniej prestiżowej uczelni nie przeszkodzi Tobie.
Natomiast o budownictwie nie mam najmniejszego pojęcia.
Pozdrawiam.
Mój kolega obecnie jest na 4 roku informatyki SGGW i mówi że przez pierwsze 3 lata nauczył się na zajęciach niewiele. Gdyby nie to, że programuje we własnym zakresie, miałby problemy.
Prawda jest taka, że i tak trzeba dużo uczyć się na "własną rękę". Im więcej będziesz umiał, tym większa szansa znalezienia dobrego stanowiska jeszcze w czasie studiów. Jak się przyłożysz do nauki to nawet papierek mniej prestiżowej uczelni nie przeszkodzi Tobie.
Natomiast o budownictwie nie mam najmniejszego pojęcia.
Pozdrawiam.