Wybór studiów
-
piotrekgym
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Wybór studiów
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem dopiero w I klasie LO na profilu mat-fiz-ger dwujęzycznym ale muszę powoli zaczynać myśleć o studiach. Wiem, że po takim profilu najlepiej wybrać studia techniczne. Chciałbym, żeby były bardziej związane z fizyką, bo to ten przedmiot lubię najbardziej. W grę wchodzą również studia zagraniczne. Proszę o pomoc osoby mogące mi doradzić jaki kierunek studiow wybrać oraz ewentualnie w jakim kraju można tanio studiować i jakie są wymagania.
Jestem dopiero w I klasie LO na profilu mat-fiz-ger dwujęzycznym ale muszę powoli zaczynać myśleć o studiach. Wiem, że po takim profilu najlepiej wybrać studia techniczne. Chciałbym, żeby były bardziej związane z fizyką, bo to ten przedmiot lubię najbardziej. W grę wchodzą również studia zagraniczne. Proszę o pomoc osoby mogące mi doradzić jaki kierunek studiow wybrać oraz ewentualnie w jakim kraju można tanio studiować i jakie są wymagania.
- spamer
- Użytkownik

Wybór studiów
Czymś się interesujesz to i z wyborem kierunku nie powinieneś mieć problemu - nie pytaj o rady jaki wybrac, tylko ewentualnie o opinie na temat tych, które sam wyselekcjonowałeś... Dopiero na samym końcu sprawdz co leży w zasięgu Twoich możliwości - kraj, pieniądze, itd.
btw. profil w LO nie jest specjalnie istotny - najlepiej wybrać to, co jest dla Ciebie najlepsze.
btw. profil w LO nie jest specjalnie istotny - najlepiej wybrać to, co jest dla Ciebie najlepsze.
-
piotrekgym
- Użytkownik

- lukasz.przontka
- Użytkownik

- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Wybór studiów
mam nadzieję że autor napisał to dla żartu, ale nawet jeśli to może lepiej usunąć ten post bo jeszcze ktoś uwierzy...infeq pisze:Ej, ej jest krótsza droga do sukcesu... Jak chcesz być od razu po studiach kierownikiem, czy prezesem to idź na zarządzanie!
-
everglade
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
Wybór studiów
I tak jak ktoś nie załapie takiej oczywistej ironii, to na zarządzanie się nadaje, więc ja bym nie kasował.Yaco_89 pisze:mam nadzieję że autor napisał to dla żartu, ale nawet jeśli to może lepiej usunąć ten post bo jeszcze ktoś uwierzy...infeq pisze:Ej, ej jest krótsza droga do sukcesu... Jak chcesz być od razu po studiach kierownikiem, czy prezesem to idź na zarządzanie!
-
infeq
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
Wybór studiów
Ja mówię całkiem serio.Yaco_89 pisze:mam nadzieję że autor napisał to dla żartu, ale nawet jeśli to może lepiej usunąć ten post bo jeszcze ktoś uwierzy...infeq pisze:Ej, ej jest krótsza droga do sukcesu... Jak chcesz być od razu po studiach kierownikiem, czy prezesem to idź na zarządzanie!
-
Orion94
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Wybór studiów
Chcesz być szczęśliwy to studiuj to co cię interesuje, bądź w tym dobry to i kasa się znajdzie. Nie ma sensu tak gonić za pieniądzem. Np. podejście: idę na informatykę, bo po tym duża kasa jest troszkę dziwne.
-
piotrekgym
- Użytkownik

Wybór studiów
Inżynieria gazownicza to byłaby dla mnie ciekaw opcja. Wie ktoś jakie są możliwości studiowania kierunków technicznych za granicą (najlepiej Niemcy, skandynawia), czy są jakieś stypendia ?