Politechnika Gdańska czy WAT(cywilne)
Witam, jestem tegorocznym maturzystą. Jaką szkołę lepiej wybrać? Jakie są wasze opinie dotyczące tych szkół? Maturę zdałem z matematyki na 92% z fizyki 44%, angielskiego 78% (wszystko podstawy, bo profil humanistyczny). Mam szansę dostać się np. na WAT cywline?-- 30 cze 2012, o 16:26 --Mogę liczyć na pomoc? Koniec rekrutacji niedługo..
-
marek_k_1992
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
tak. na większość kierunków. problemem może być utrzymanie 
z tego co podałeś to już masz 52 pkt. rekrutacyjne a dojdzie jeszcze polski. z polskiego pewnie z 5 pkt. i masz 57 pkt. co daje Ci praktycznie wszystkie kierunki na WAT'cie oprócz budownictwa i chemii.
generalnie na polibudy nie jest trudno się dostać (wyjątkiem jest PW i AGH). Nawet na PWr jest stosunkowo bardzo prosto się dostać...
pozdrawiam.
z tego co podałeś to już masz 52 pkt. rekrutacyjne a dojdzie jeszcze polski. z polskiego pewnie z 5 pkt. i masz 57 pkt. co daje Ci praktycznie wszystkie kierunki na WAT'cie oprócz budownictwa i chemii.
generalnie na polibudy nie jest trudno się dostać (wyjątkiem jest PW i AGH). Nawet na PWr jest stosunkowo bardzo prosto się dostać...
Dostalem sie na Politechnike Gdanska na Automatyke i Robotyke, natomiast na WAT na Mechatronike? Co wybrac? PG czy WAT?
na 75% bedzie to WAT. Moze ktos cos powiedziec na temat tej uczelni ? Sporo slyszalem, zarowno dobrego jak i troche mniej. Bede wdzieczny!
- Generau
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Szedł bym na WAT, nawet się nie zastanawiając.
Szkoda, że nie wybrałeś się na studia wojskowe na WAcie, ale... Nie dostałbyś się, jednak.
Idź na cywilne do WATu.
Szkoda, że nie wybrałeś się na studia wojskowe na WAcie, ale... Nie dostałbyś się, jednak.
Idź na cywilne do WATu.
no tak tak, ale i kwestie zdrowotne tez:) moglby moze ktos sie wypowiedziec kto studiuje na wacie, albo skonczyl te szkole?