Progi na polibudy
Progi na polibudy
Dzięki za słowa otuchy. Mam nadzieję, że progi na elektrotechnikę się nie podniosą lub na matematykę spadną.
Złożyłem na ten wymarzony kierunek, choć szanse są zerowe, ale kto wie. Może to, że chciałem się tam rekrutować jakoś wpłynie później na przeniesienie. Zobaczymy. Wiem, że sporo osób odpada. Ja akurat nigdy nie miałem problemów z nauką na bierząco. Matura mi nie poszła z trochę innych przyczyn. Będę walczył o przeniesienie. Jak nie, to poprawa. Dodaję sobie 2 rozszerzenia, których żałuję, że nie wziąłem i może będzie dobrze.
Dzięki i pozdrawiam.
A i P.S możecie oszacować jak może być z progami na matematykę i elektrotechnikę?
Złożyłem na ten wymarzony kierunek, choć szanse są zerowe, ale kto wie. Może to, że chciałem się tam rekrutować jakoś wpłynie później na przeniesienie. Zobaczymy. Wiem, że sporo osób odpada. Ja akurat nigdy nie miałem problemów z nauką na bierząco. Matura mi nie poszła z trochę innych przyczyn. Będę walczył o przeniesienie. Jak nie, to poprawa. Dodaję sobie 2 rozszerzenia, których żałuję, że nie wziąłem i może będzie dobrze.
Dzięki i pozdrawiam.
A i P.S możecie oszacować jak może być z progami na matematykę i elektrotechnikę?
-
miodzio1988
Progi na polibudy
Patrz na progi z zeszłego roku.A i P.S możecie oszacować jak może być z progami na matematykę i elektrotechnikę?
Progi na polibudy
Nie jesteś zbyt pomocny. Matura poszła inaczej niż rok temu, a poza tym w tym roku zdawało ją mniej osób. Poza tym gdybyś przeczytał ten temat, to byś wiedział, że znam progi z tamtego roku... Ludzie pisali różne wersje, że spadną wszystkie albo, że tylko te mniej popularne.miodzio1988 pisze:Patrz na progi z zeszłego roku.A i P.S możecie oszacować jak może być z progami na matematykę i elektrotechnikę?
Jest spora. Na WAT nauczę się czegoś innego, a na PW czegoś innego. Poza tym dochodzi możliwość zmiany kierunku, poza tym poznanie uczelni etc. Z drugiej strony informatyka mnie bardziej kręci, ale próg niższy, więc pewnie słabo tam jest. Już zdecydowałem, że na pewno wybiorę PW.miodzio1988 pisze:Kolatka, jak masz zamiar poprawiać maturę to i tak chcesz zmienić kierunek, więc co to za różnica gdzie pójdziesz?
-
miodzio1988
Progi na polibudy
Z fusów mamy zatem CI szacować te progi? No pomyśl trochę...Ludzie pisali to nie jest żaden argumentNie jesteś zbyt pomocny. Matura poszła inaczej niż rok temu, a poza tym w tym roku zdawało ją mniej osób. Poza tym gdybyś przeczytał ten temat, to byś wiedział, że znam progi z tamtego roku... Ludzie pisali różne wersje, że spadną wszystkie albo, że tylko te mniej popularne.
Czego konkretnie?Na WAT nauczę się czegoś innego, a na PW czegoś innego.
Progi na polibudy
witam. mysle o politechnice krakowskiej, kierunek budowinctwo na WL. zastanawia mnie jak duzo moga skoczyc progi punktowe na tym kierunku. jak sie okazuje matma poszla lepiej w malopolsce niz w ubieglym roku. Egzamin maturalny z matmy byl sam w sobie banalny co zwieksza szanse wiekszego skoku. Progi moga ruszyc nawet do 6% czy to wrecz nieosiagalne?
Progi na polibudy
Nikt tutaj nie jest jasnowidzem i nikt nie powie ci z pewnością jakie będą progi. Jeśli ktoś twierdzi, że "na pewno" progi wzrosną/zmaleją to po prostu zgaduje.
Zgodzę się z tą opinią - przykładem może być meil na pw, gdzie progi na mibm, air w ostatnich trzech latach nie różniły się kolosalnie.FantaZy pisze:z progami w większości jest tak, że renomowanych wydziałów/kierunków nie dotykają żadne niże, łatwe lub trudne matury i co roku progi są bardzo podobne.
-
majkel193
- Użytkownik

Progi na polibudy
Witajcie
Może pomożecie mi wybrać bo nie jestem do końca przekonany
matura w tym roku średnio mi poszła(no może jednak nie najgorzej choć fizyką jestem zawiedziony ale dosyć trudna była):
mat roz:84%
fiz roz: 45%
ang roz: 87%
mat podst:98%
pol podst:80%
ang podst: 96%
tak więc na PW wychodzi mniej więcej 150 punktów
Mierunki na razie takie: budownictwo, energetyka (meil), Automatyka i Robotyka (Elektryczny), mechanika i budowa maszyn(meil), elektrotechnika(el)
Myślałem także o mechatronice, telekomunikacji , lotnictwie i kosmonautyce, zastanawiam się czy coś zmieniać i czy w ogóle mam szanse na wyżej wymienione kierunki(oprócz elektrotechniki bo tam niewysokie progi, mało chętnych), co o tym myślicie?
Może pomożecie mi wybrać bo nie jestem do końca przekonany
matura w tym roku średnio mi poszła(no może jednak nie najgorzej choć fizyką jestem zawiedziony ale dosyć trudna była):
mat roz:84%
fiz roz: 45%
ang roz: 87%
mat podst:98%
pol podst:80%
ang podst: 96%
tak więc na PW wychodzi mniej więcej 150 punktów
Mierunki na razie takie: budownictwo, energetyka (meil), Automatyka i Robotyka (Elektryczny), mechanika i budowa maszyn(meil), elektrotechnika(el)
Myślałem także o mechatronice, telekomunikacji , lotnictwie i kosmonautyce, zastanawiam się czy coś zmieniać i czy w ogóle mam szanse na wyżej wymienione kierunki(oprócz elektrotechniki bo tam niewysokie progi, mało chętnych), co o tym myślicie?
- tomaszek92
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Progi na polibudy
Masz do wyboru 5 kierunków, więc możesz składać. Składaj na to, co Ciebie interesuje.
-
galardo1993
- Użytkownik

Progi na polibudy
Cześć. Mam pytanie. Czy to ostatni rok w ktorym dotychczasowi studenci mogą ubiegać się bezpłatnie o 2-gi kierunek? Już dwóch kolegów mi o tym mówiło i wnioskowało ze tego względu progi napewno nie spadnę a pewnie wzrosną.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Progi na polibudy
W obecnym stanie prawnym - tak.galardo1993 pisze:Czy to ostatni rok w ktorym dotychczasowi studenci mogą ubiegać się bezpłatnie o 2-gi kierunek?
JK