Witajcie,
postanowiłam (nie dzisiaj, już wcześniej, żeby nie było ) że pójdę na PG na Matematykę (zamierzam Stosowaną). Chciałabym zapytać, jak mogę się przygotować najlepiej do tych studiów. Tzn. co sobie poczytać, pouczyć się itp. Mam matematykę dla kandydatów na uczelnie techniczne Leitnera, to wystarczy? Czy raczej to za mało? Chciałabym dodać, że zawsze byłam bardzo dobrą uczennicą, i na studiach także chcę być (wiecie, takie nienasycone ambicje ; D), dlatego przez wakacje chcę już zacząć się przygotowywać, żeby zajęcia nie były dla mnie jakimś szokiem.
Dziękuję z góry za pomoc
S.
Jak się przygotować na studia?
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Zajęcia nie będą dla Ciebie szokiem. Nie musisz przez wakacje się przygotowywać.
Najgorszy typ człowieka jaki można spotkać na studiach to taki, który zawsze musi być lepszy od innych.
Najgorszy typ człowieka jaki można spotkać na studiach to taki, który zawsze musi być lepszy od innych.
niee, ja po prostu muszę być powyżej przeciętnej (myślę o karierze naukowej).
dzięki
dzięki
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Zajęcia mogą być dla Ciebie szokiem, ale nie musisz przez wakacje się przygotowywać. Szok przy odpowiednim nastawieniu dość szybko mija.miki999 pisze:Zajęcia nie będą dla Ciebie szokiem. Nie musisz przez wakacje się przygotowywać.
Najważniejsze jest, by jak najszybciej porzucić złe szkolne przyzwyczajenia (o ile ma się takowe, ale bardzo często jednak się ma) i przestawić się na nowy sposób uczenia się i myślenia.
A na wakacje jak zwykle polecam to:
Kod: Zaznacz cały
http://www.math.uni.wroc.pl/mdm/JK