matematyka w kierunku nauczycielskie
-
marek1919.93
- Użytkownik

witam
jestem już po maturach i chciałbył zostać nauczycielem matematyki . ale nie wiem gdzie rozpocząc studia . początkowo myslałe o UP Kraków- ale podobno to szkółka . dlatego myślę teraz o UJ Kraków ale czy to nie za wysokie progi ??
moje przewidywania co do matur : matma podst ok 100% a rozsz: 70-80% .
studenci z UJ lub UP jakieś rady ?
pozdro-- 12 maja 2012, o 19:24 --pytam bo nie chodzi mi czy sie dostane , raczej czy sie utrzymam . nie jestem żadym geniuszem ani olimpijczykiem ;p
jestem już po maturach i chciałbył zostać nauczycielem matematyki . ale nie wiem gdzie rozpocząc studia . początkowo myslałe o UP Kraków- ale podobno to szkółka . dlatego myślę teraz o UJ Kraków ale czy to nie za wysokie progi ??
moje przewidywania co do matur : matma podst ok 100% a rozsz: 70-80% .
studenci z UJ lub UP jakieś rady ?
pozdro-- 12 maja 2012, o 19:24 --pytam bo nie chodzi mi czy sie dostane , raczej czy sie utrzymam . nie jestem żadym geniuszem ani olimpijczykiem ;p
-
liebell
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Ja jestem na matmie w na Polibudzie w Rzeszowie i jest całkiem przyjemnie. Na początku wszyscy mnie straszyli że tam jest tak strasznie i jeszcze matma... A jakoś pcham ten wózek do przodu. Z matury miałąm podstawowej 98%, rozszerzonej 60% i fizykę jeszcze zdawałam.
Ale jakby nie patrzeć Rzeszów to nie Kraków, więc nie wiem.
Dodam jeszcze że mam kolegę którego wywalili z Krakowa i mówił, że faktycznie poziom jest wysoki i jeszcze zależy jaka uczelnia.
Ale jakby nie patrzeć Rzeszów to nie Kraków, więc nie wiem.
Dodam jeszcze że mam kolegę którego wywalili z Krakowa i mówił, że faktycznie poziom jest wysoki i jeszcze zależy jaka uczelnia.
-
marek1919.93
- Użytkownik

-
Piotr Jucha
- Użytkownik

Zapraszamy na UJ - nie są to studia tylko dla geniuszy i olimpijczyków 
Trudno jest prorokować po samych wynikach matury, ale myślę, że przy takim potencjale i systematycznej pracy można skończyć studia z dobrymi wynikami.
Trudno jest prorokować po samych wynikach matury, ale myślę, że przy takim potencjale i systematycznej pracy można skończyć studia z dobrymi wynikami.
-
monika_kot
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
UP pewnie bardziej przygotuje do pracy nauczycielskiej, UJ chyba jest bardziej teoretyczny.
-
Piotr Jucha
- Użytkownik

Nie czuję się kompetentny ocenić, które studia pedagogiczne są lepsze.
UP jest jedną z lepszych (jeśli nie najlepszą) uczelni pedagogicznych w Polsce.
Na UJ specjalność nauczycielska jest dopiero na studiach II stopnia, co pozornie stawia nas w gorszej sytuacji, ale nie przeszkadza to kształcić dobrych nauczycieli. Na wykształcenie nauczyciela składa się cała wiedza, którą zdobył w czasie studiów.
UP jest jedną z lepszych (jeśli nie najlepszą) uczelni pedagogicznych w Polsce.
Na UJ specjalność nauczycielska jest dopiero na studiach II stopnia, co pozornie stawia nas w gorszej sytuacji, ale nie przeszkadza to kształcić dobrych nauczycieli. Na wykształcenie nauczyciela składa się cała wiedza, którą zdobył w czasie studiów.
-
monika_kot
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Na UP jest na pewno łatwiej, osobiście nie studiuję, ale mam znajomych na matematyce zarówno na jednej jak i drugiej uczelni.
Osobiście wybrałbym UJot, łatwo nie będzie, ale studia to głównie Twoja własna praca. Dodatkowo akademicka matematyka bardziej preferuje osoby myślące dlatego śmiem twierdzić, że wyniki matury opartej głównie na stosowaniu schematów nijak nie pokazują jak będziesz sobie radził. Jeżeli czujesz, że to właśnie ten kierunek to na pewno sobie poradzisz.
Osobiście wybrałbym UJot, łatwo nie będzie, ale studia to głównie Twoja własna praca. Dodatkowo akademicka matematyka bardziej preferuje osoby myślące dlatego śmiem twierdzić, że wyniki matury opartej głównie na stosowaniu schematów nijak nie pokazują jak będziesz sobie radził. Jeżeli czujesz, że to właśnie ten kierunek to na pewno sobie poradzisz.
-
marek1919.93
- Użytkownik

dziękuje za odpowiedzi .
z nowości zastanawiam sie teraz jeszcze nad alternatywa a mianowicie inzynieria środowiska na ur kraków . co sądzicie o tym kierunku/ uczelini ?
nic sie nie ma do up/uj ale bardzo interesujace studia , praktyki
pozdrawiam
z nowości zastanawiam sie teraz jeszcze nad alternatywa a mianowicie inzynieria środowiska na ur kraków . co sądzicie o tym kierunku/ uczelini ?
nic sie nie ma do up/uj ale bardzo interesujace studia , praktyki
pozdrawiam
-
iglomosh
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
Co do inżynierii środowiska wiele osób poleca studiowanie jej na Politechnice Poznańskiej. Słyszałem dużo pochlebnych opinii. Więcej informacji na stronie